Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Маг Марияна предрича какво ни очаква

Марияна Николаева е победител в последния сезон на БГ риалитито „Ясновидци“. Родена през 1975 г., омъжена, с две деца. Участвала е и в редица международни тв състезания за феномени като „Екстрасенси детективи“, „Екстрасенси водят разследване‘‘ и др. Преди време стигна до 4-то място в украинското международно състезание за сензитиви „Битката на екстрасенсите“ (Битва экстрасенсов).
- Предстои раздаване на мандатите за съставяне на кабинет – според вас кой има най-голям шанс за това, първият на ГЕРБ, вторият на ПП или третият, чийто адресат е все още загадка?
- Въпреки че първият мандат е отписан, за мен ГЕРБ имат шанс. Дали сега или при следващите опити. Вторият мандат трудно ще се случи. Ако се стигне до трети, президентът Радев ще гледа да го даде на БСП. Ще има затопляне на отношенията между ГЕРБ и БСП. Ще ви кажа директно каква информация свише ми се дава – месец май и число 14. Това е някаква възлова дата, но избори ли ще има тогава или нещо друго, не мога да кажа.
- Навремето вашата предтеча пророчицата Слава Севрюкова предрече: „Тъкмо ще влезем в Европа и светът ще тръгне на зле“, предсказвайки икономическите кризи. Според вас ще приемем ли скоро еврото?
- Хем го искаме, хем не. Но според мен няма къде да ходим и ще го приемем до 2025 г. Така или иначе Европа си става като едно голямо семейство, тъй като границите още повече ще падат. По-добре всичко да е в евро, с което сме вързани през валутния борд. Проблемът при нас е, че нито пенсионната система, нито здравеопазването са на ниво в сравнение с една Гърция, където еврото дори ги спаси преди време. Но там протестират хората, докато българите мълчим.
- Зимата ще бъде ли студена, как виждате цените на ток, горива?
- Хладна, студена – да, но чак толкова, колкото преди години помним - няма да е. Най-снежно ще бъде след 7 януари. За Коледа ще има снежец. Което е добре за зимния туристически сезон. През зимата в Софийско ще има пожар в някаква голяма сграда - административни постройки ли ще са, като умишлено запалване ще е. Цената на тока спекуланти искат, но няма да смеят да вдигат. Горивата ще имат ръст.
- Лекарствата не само ще поскъпват, но и ще изчезнат. Какво виждате занапред в тази посока?
- Тепърва предстои. Дори обикновени илачи за глава и температура ще започнат да изчезват, консумативи за болници като игли, спринцовки също. Ще ги има по складовете на производителите, но умишлено ще ги задържат, за да им вдигат цените.
- Спекулата с продуктите като кашкавал, сирене, консерви и какво ли не ще продължи ли?
- Ето и аз скоро купих кило домати – 6,50-7,00 лева, това не е нормално. Стоките по Коледа и Нова година ще скочат още и няма да падат, дори яйцата ще поскъпнат. Който си мисли, че цените ще тръгнат надолу, се лъже.
- Държавата няма ли да се намеси?
- Ще вдигнат малко пенсии, заплати, и това е.
- Каква 2023 г. да очакваме?
- Нека да не бъдем черногледи и да се благодарим, че при нас ще бъде мирно. А това, че нямаме сега редовен кабинет, не е кой знае какво - бял кахър. По-важното е, че ще бъдем остров на спокойствието. Така че за мен годината ще бъде хубава и успешна за България. Ще има работа за хората, природата ще ни дари с плодородието си, какво по-хубаво от това. Хората да си върнат земята и да садят плодове и зеленчуци, там е бъдещето на цялото човечество. В бъдещето напред ще има замърсявания на природата, на водата – екокатастрофи. Кладенци да си копаят българите, за да имат чиста вода. /телеграф

Публикувана на
04 Декември 2022 година