Новина от категория Светът
Архив на публикациите

В Ню Йорк търсят „отракан юначага“

Милиони плъхове в град Ню Йорк „са получили предизвестие“: американският мегаполис с най-голямо население търси на наеме директор по облекчаване на положението с гризачите – нова длъжност, която изисква подход на „отракан юначага“ и „обща аура на гадняр“, предаде Ройтерс.
Новото работно място, което беше обявено тази седмица, е част от усилията на града да ограничи експлозивното увеличаване на популацията от гризачи откакто започна COVID пандемията. Плъхове може да се видят по улиците, в метрото и дори по домовете на хората. През последните 3 години те са се увеличили със 71%, по данни на градската санитарна служба.
Няма нещо, което да мразя повече от плъховете, обяви в туит кметът на Ню Йорк Ерик Адамс в четвъртък, когато съобщи и за новата длъжност. Ако сте целеустремен, решителен и имате инстинкт на убиец, нужен, за да се борите с безмилостната популация от плъхове в Ню Йорк, тогава вашата работа мечта ви очаква, резюмира кметът.
Консумирането на храна по тротоарите извън ресторантите, разрешено за пръв път през 2020 г. като временна мярка, за да се подпомогне смекчаването на икономическите последици от ковид пандемията, се сочи като една от причините за експлозивното размножаване на плъховете. В момента градът проучва как да разреши консумацията на улицата за постоянно.
През октомври властите в Ню Йорк обявиха по-строги ограничения за поставяне на чували с боклук на бордюрите, откъдето ги прибират работниците от службата по чистота. Отпадъците напомпаха популацията на градските плъхове. Градската легенда гласи, че на всеки нюйоркчанин в мегаполиса с 8,8 милиона население се пада по един плъх. Но проучване през 2014 г. установи, че в града вероятно има около 2 милиона плъха. Всъщност компания „Оркин“ за контрол на гризачите каза, че градът с най-много плъхове е Чикаго.
Новата длъжност ще е с възнаграждение между 120 000 и 170 000 долара годишно. Кандидатите трябва да живеят в Ню Йорк, да имат бакалавърска степен и желание да изпълняват функцията „Хвани и унищожи“ като използват практически техники за изтребване на гризачи, се казва в обявата за работа.
Идеалният кандидат трябва да е силно мотивиран и донякъде кръвожаден, решен да търси всякакви решения от различни ъгли, включително подобряване на оперативната ефективност, събирането на данни, технологични нововъведения, управление на отпадъците и поголовно изтребване, уточнява обявата. /телеграф

Публикувана на
04 Декември 2022 година