Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Подмладяват Харисън Форд с цифрова технология

Предстоящият „Индиана Джоунс 5“ ще включва сцена, в която Харисън Форд е дигитално подмладен. Това разказа режисьорът на лентата Джеймс Манголд в интервю за новия брой на списание Empire, посветен на дългоочаквания приключенски филм за д-р Джоунс.
Според Манголд, технологията за подмладяване се използва само в началната сцена на филма, в която Индиана се изправя срещу група нацисти в замък през 1944 г.: „След това правим скок във времето и се озоваваме в 1969 г. Добавихме начална сцена, така че зрителите да не видят прехода от 40-те към 60-те като някакъв вид интелектуален нарцисизъм, а наистина да почувстват приключенския дух на тези ранни години, след което да се озоват в настоящия момент на франчайза."
Продуцентът на петата част Катлийн Кенеди в разговор с Empire обеща, че публиката ще бъде изненадана от качеството на пресъздаването на младия Индиана на екрана: „Въпреки че мнозина ще гледат на тази сцена от чисто технологична гледна точка, надявам се, че много зрители просто ще погледнат и ще кажат: „О, Боже, току-що показаха кадри от стари филми.“ Веднага имате усещането, че гледате наистина култови филми.“
Според Empire са използвани няколко техники за подмладяване на Форд, включително нова програма ILM, която разглежда много архивни кадри на младия актьор и ги сравнява с настоящите му изображения.
Самият Форд каза, че да види собственото си подмладяване е „малко зловещо“, но добави: „Това беше първата подобна сцена, която наистина ме убеди в това, което видях. Не мисля, че искам да знам как работи, но работи. Аз обаче не искам да бъда отново млад. Радвам се, че заслужих своята възраст."
Основната тема на петата част ще бъде пътуването във времето. Най-големият авантюрист отново ще трябва да се бори със заклетите си врагове – нацистите. Действието започва в началото на 40-те години на миналия век, след което ще се пренесе в 1969 г. и ще се развива на фона на известната космическа надпревара. Главният герой научава, че нацистите тайно работят върху изпълнението на лунната програма и Волер, изигран от Мадс Микелсен, ги ръководи. Последният замисля ужасяващ заговор, който може да промени хода на историята.
Премиерата на „Индиана Джоунс 5“ ще бъде на 29 юни 2023 г. /труд

Публикувана на
04 Декември 2022 година