Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

„Писна ни да слушаме как си ял гълъби и котка с картофи!“

Продуцентът Маги Халваджиян за пореден път намери начин да вбеси родните тв зрители – този път не с предаване, а с история, която им е втръснала до болка. Той обаче си умира да я разказва при всеки удобен случай. Става въпрос за начина, по който се е изхранвал като ученик в Москва - ядял гълъби и домашни любимци.

Повод Халваджиян да разкаже за пореден път за гладните си години в столицата на Съветския съюз бе поканата му за участие в шоуто на Нова тв „Черешката на тортата”. В епизода, излъчен миналата седмица, Маги бе специален гост във вечерта на банкера Левон Хампарцуман. Седнал край богатата софра, телевизионерът намери за редно за сподели как, когато бил беден ученик в Москва, едва не умрял от глад. Наложило се да лови гълъби, с които да се прехранва. Това дълбоко изненада гостите на Хампарцумян – Радина Думанян, Дарина Такова и Максим Бехар. Затова продуцентът потвърди: „Да! Гълъби и котка с картофи”.
Признанието за котката дойде в повече на зрителите, много от които си спомниха, че, за разлика от участниците в предаването, вече многократно са слушали историята за странните хранителни навици на арменеца. „За тази котка е разказвал безброй пъти”, възмущава се тв зрителка в най-популярния форум за майки в България. „Това малко вече на изкуфяване прилича... Като чичаците, дето си мислят, че само техният живот е невероятно приключение и като плоча си въртят едно и също на всяка сбирка. Не му ли е рано на тоз човек за такива отклонения?”, чуди се друга фенка на „Черешката”. „Аз само за гълъбите съм чувала и наистина, защо държи навсякъде да се хвали какво е ял? По нашите ширини, а и в Русия, котките все пак са домашни любимци. Знам, че има много улични, за съжаление. Поне от елементарно чувство за такт можеше да спре вече с тази история”, убедена е трета зрителка.
А една от коментиращите прави подробен анализ на спомените му: „Той нали е учил в Москва цирково изкуство или не помня как се казваше факултета и в Русия си ядат котките и кучетата, гладомор, един вид. Ми, и аз съм учила там и съм яла змия на фурна, но не от глад, а защото е приготвено от камбоджанец. Не съм гледала епизода, но това му е дежурният разказ... Освен котки, имали и капан за гълъби в общежитията. На перваза. Аз не познавам човек, който да е живял в общежитие и да не е опитал от всичко”, коментира жената.
Зрителското недоволство от разказа на Халваджиян е огромно – от една страна заради самия факт, че е готвил котки и гълъби, но още повече, защото на хората им е втръснало от тази история. Проверка на „Уикенд” показа, че в интернет тя е описана още преди 12 години, когато е продуцирал шоуто „България търси талант” по Би Ти Ви. Тогава, според дописки, които могат да се открият в мрежата, Маги е коментирал колко безидейни са част от кандидатите за слава в шоуто, съпоставяйки работата им със своята креативност в кухнята. Оттогава досега той често припомня опита си като готвач в Москва.
Продуцентът е учила там между 1981-а и 1986 г. Когато влязъл в училището, бил на 14 години. Явно спомените му са скъпи, затова ги споделя винаги, когато има удобен момент за това. Зрителите обаче коментират, че се повтаря в разказите си точно както повтаря едни и същи участници в своите тв програми. Коментарите по темата засипаха и страницата на Маги в Инстаграм. „Само той и Алф са яли котки”, шегува се един от последователите на продуцента. Самият Халваджиян показа, че приема с усмивка шегите с хранителните му навици като тийнейджър. /хотарена

Публикувана на
04 Декември 2022 година