Новина от категория България
Архив на публикациите

Корнелия свързва двата края, окичи се с колие за 13 бона

Повсеместната криза не е стигнала до джоба на Корнелия Нинова и тя продължава да си угажда със скъпи покупки, алармират социалисти от редиците на БСП. Докато пенсионерите си броят стотинките за хляб и мляко, шефката на „Позитано“ 20 харчи баснословни суми за маркови бижута. Последната ѝ лъскава придобивка, с която преди дни а се изфука в предаването на Цветанка Ризова – „Лице в лице“, е колие уникат за 13 хиляди лева.
Зеленото бижу под формата на пеперуда показа първо в парламента, а после и в студиото на Би Ти Ви. Малцина от зрителите пред малкия екран обаче имат толкова набито око за мода, за да разгадаят, че финото герданче всъщност е дело на бижутерийния гигант Van Cleef &Arpels – френска компания за луксозни аксесоари, която държи едни от най-високите цени в световен мащаб. Справка в интернет показва, че колието е вече разпродадено, но е било на цена от 6989 евро, или около 13 400 лева. То е изработено от 18 карата злато, а зеленият скъпоценен камък е халцедон, който се добива на малко места по света и има различни цветови разновидности. Диамантът пък е поставен в средата.
Съществува вероятност огърлицата на Корнелия да е имитация на оригинала, тъй като марката е сред копираните и много по-малки бижутерийни компании създават реплики на нейните модели.
Тя не за пръв път е хващана да носи техни шедьоври. Миналата година отново се яви с бижу на същата компания, чиято стойност бе 5000 лева, и стана обект на критични коментари в социалните мрежи. Тогава медийният експерт Надежда Ганева, а след това и други журналисти споделиха нейна снимка с огърлица под формата на детелина – най-разпознаваемият символ на марката, в черен цвят. Въпросното бижу беше с цена 2470 евро, или над 5 бона. И тогава не опроверга информацията, че цената му е такава.
В кулоарите на парламента от години се шушука, че шефката на БСП има завидна колекция с луксозни бижута на различни скъпи световни марки, сред които „Сваровски“ и „Картие“. След като отдавна се отказала да купува маркови дизайнерски дрехи, се насочила към скъпарските аксесоари, чиято стойност обаче е по-трудно разпознаваема, за да не скандализира обществото и тънещите в бедност симпатизанти на ръководената от нея партия. Явно заплатите си Нинова харчи изцяло, за да угажда на женските си пориви и суета. В последната си имуществена декларация тя обяви, че притежава едва скромните 5 хиляди лева на влог. Поне по толкова обаче взема като депутат всеки месец, а докато беше вицепремиер и министър на икономиката в кабинета на Кирил Петков, прибираше по 6200 лева заплата. /ретро

Публикувана на
04 Декември 2022 година