Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Що за морал имат народните представители!?

По 70 лв. коледни добавки щели да отпуснат за всички пенсионери. А за избранниците в Народното събрание, дето пак си увеличиха заплатите – по колко?
От Нова година (2022 г.) насам имаше уж няколко увеличения, а моята пенсия – с 45 г. трудов осигурителен стаж, малко над минималната, не се увеличи с нищо, дори намаля с 60 лв.
Стилияна ПЕТКОВА – пенсионерка от Пловдив

С последното увеличение пенсиите на военни, полицаи, държавни служители на високи постове и др. се вдигнаха с 580 лв. месечно. Тези, на които държавата, т. е. ние сме им плащали осигуровките на големите заплати – за тях има, а за малките пенсии – няма. Защо? Кога ще има реално преизчисление?!
Не може депутатите, които по цял ден се карат и обиждат, да получават около 8 хиляди лева заплата с разните му там добавки, а пенсионерът, който съвестно се е трудил цял живот, да крета с 500-600 лева пенсия. Що за държава е това? Не може скъпоплатените депутати да се хранят в парламентарния стол с ястия на социалистически цени от по 2-3 лв., които навсякъде по заведенията са два-три пъти по-скъпи за всички обикновени хора с малки заплати. Значи депутатите с тлъсти заплати ядат с намаление все едно са социално слаби, а истински социално слаби трябва да гладуват. Що за морал имат народните ни представители? Защо не си замразят увеличенията на заплатите и да дарят парите на най-закъсалите пенсионери. Не го разбирам това, що за хора са те.
Нямат ли малко срам и не им ли е неудобно? Замазват ни очите с някакви уж увеличения, но хората с ниски пенсии не усещат нищо от това. Как ще изкараме ние задаващата се тежка зима с високите сметки за ток, парно, със скочилите двойно и тройно цени на хранителни продукти? А като си платим сметките, как ще си купуваме лекарствата, ще се храним ли въобще?
И като дойдат пак изборите напролет, пак ще започнат обещанията за преизчислението. Ама не чакайте вече някой да ви вярва.

Публикувана на
05 Декември 2022 година