Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Коледната елха в “Западен“ грейна

Кметът на „Западен“ Димитър Колев запали символично светлините на голямата Коледна елха в района. Той бе подкрепен в тази задача от специално пристигналия в Пловдив за събитието Дядо Коледа, деца и родители от района.
„Нека със запалването на тези светлини запалим и надеждата във всеки от нас, че предстоят по-весели дни, изпълнени с радост, щастие и благоденствие. Бъдете здрави, обичайте се, живейте в мир и разбирателство. На Рождество Христово стават чудеса, нека тази Коледа бъде вашето чудо“, обърна се кметът на района към присъстващите. След това всички заедно отброиха от 10 до 1 и елхата бе обляна в светлина.
Деца от детските градини в района и ученици от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ изнесоха истински концерт преди самото запалване на светлините. С много музика, песни и танци те дадоха своеобразен старт на празниците, които изпълват месец декември. Накрая всички присъстваши извиха дълго хоро.
За трета поредна година символът на един от най-светлите християнски празници е в центъра на изцяло новия парк „Ружа“, където ще радва малки и големи през целия месец. Коледната елха ще остане там до Ивановден.

Публикувана на
05 Декември 2022 година