Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

5-те принта за гардероба през есен/зима 2022-2023

Модерните принтове за есен/зима 2022-2023 са класически, силно вдъхновени от елегантното и бизнес облекло. Доминират семплите разновидности на карето и райето. Предизвикателните животински мотиви внасят разнообразие в тенденциите. Вижте кои са най-актуалните принтове за сезон есен/зима 2022-2023.

Флорални мотиви в тъмни тонове
Флоралните мотиви задължително присъстват сред модните тенденции. Менят се единствено техните разновидности. За есен/зима 2022-2023 виждаме, че палитрата е по-тъмна - наситено червено и зелено, плътно синьо, кафяво и бежово, дори черно. Колкото до самите мотиви - те варират от дребни ретро варианти до детайлни, модерни и многоцветни.
Разнообразие от карета
Трудно можем да откроим една тенденция при карето за есен/зима 2022-2023. От една страна е семплото и елегантно каре в неутрални тонова - виждаме го предимно при палта и бизнес облекло. От друга страна са цветните и закачливи карирани принтове в ярки тонове в дрехите за свободното време и ежедневния спортно-елегантен стил.
Геометрични мотиви
Геометрията винаги е била вдъхновение за дизайнерите и макар рядко да доминира в дрехите, присъства по един или друг начин. Геометричните мотиви този сезон виждаме най-вече в комбинации с различни ярки цветове.
Класически животински принт
Обичан и мразен, животинският принт има своите почитатели и своите върли противници. Но едно е сигурно - анималистичните мотиви са драматични и с тях няма да останете незабелязани. Най-големият хит за есен/зима 2022-2023 е леопардовият принт, а зеброподобните шарки го следват - за онези, които искат нещо по-дискретно.
Ярки райета
Тенденцията за принтовете в ярки цветове продължава и при райето. Този принт е много интересен, защото, в зависимост от комбинацията, може да бъде дискретен или открояващ се. От една страна виждаме райета в контрастни цветове, от друга - съчетания в пастелни тонове. Любопитното е, че този сезон виждаме раирания принт предимно при по-елегантните облекла. /розали

Публикувана на
07 Декември 2022 година