Новина от категория България
Архив на публикациите

Отчаяни собственици дават награда за куче, открадното пред голям магазин

Откраднаха куче пред голяма верига хранителни магазини в София. Собственичката го оставила отпред, както винаги, докато пазарува, вързано на каишка. Когато излязла, кучето го нямало.
На записи от охранителни камери се вижда кой е крадецът. Полицията също го търси. Случаят е от столичния квартал „Манастирски ливади”.

На 5 декември Силвия Димкова влязла в голям хранителен магазин в квартала и както всеки път, завързала отвън кучето. „Имаме я от 4 години и всеки ден пазаруваме с нея. Ако е отвързана, тя е обучена да ни чака пред входа”, разказа пред Нова телевизия Димкова.
Когато в понеделник видяла, че кучето не я чака, веднага започнала да го търси. Поискала и видеозаписи от съседни обекти. На следващия ден получила обаждане от мъж, който казал, че е видял кучето на съседна улица.
„Поисках услуга от обектите - да ми предоставят записи. Получих потвърждение, че това е моето куче. Единственото, което знам за човека, е от описанието, което ми даде мъжът, който го е видял”, разказа Димкова.
Собствениците са подали жалба в полицията. Освен това са обявили награда, ако някой помогне за откриването на кучето.телеграф

Публикувана на
08 Декември 2022 година