Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Пекин не иска Путин, той ще бяга във Венецуела

Операция по евакуацията в чужбина на Владимир Путин и най-близкото му обкръжение се подготвя в Кремъл, написа медията от САЩ "Дейли бийст".Според бившия автор на речите на Путин Абас Галямов планът е с кодовото име "Ноев ковчег".
"Обмислянето на вариант за емиграция е започнало още през тази пролет. Целта на "Ноев ковчег" е сегашните управляващи да намерят убежище в случай на неблагоприятно за властта развитие на събитията", добави той.
"Първоначалната идея е била тихият пристан да бъде Китай. По-късно този вариант е отпаднал, защото Пекин надали ще си позволи лукса да приеме Путин и хората около него", посочи още Галямов.
"Заради това по-късно е настъпила промяна в плана и погледите са били насочени към страни от Латинска Америка. Много страни от този регион от света не екстрадират хора. Като най-вероятна дестинация се очертава Венецуела, управлявана от левия президент Николас Мадуро", допълни бившият автор на речите на Путин.
Преди време пък излезе информация, че руския президент ще се укрива в Африка, ако има преврат в Русия.
"На курортния остров Маргарита е бил забелязан Игор Сечин. Шефът на държавната компания "Роснефт" е купил много недвижими имоти от най-висок клас", добави медията от САЩ, като цитира Галямов.телеграф

Публикувана на
08 Декември 2022 година