Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

Кое не е вярно за сексуалността на жените

Мит 1. За мъжа сексът е необходим, докато жената може и без него.
Вярно, но отчасти. Действително, мъжете се нуждаят от повече секс. Съществува т.нар. симптом на Тарханов, повишаващ половата възбудимост при натрупването на сперма.
Това подтиква мъжа активно да търси интимна близост, докато при жените сексуалното желание зависи първо от колебанията в хормоналния фон и второ – от възрастта. Като цяло сексуалното желание до голяма степен се определя от емоционалното състояние на жената.
Мит 2. На жените не им е нужен секс, те често се съгласяват на интимна близост „за благодарност“ към мъжкото внимание.
Не е вярно. Психически и физически здравите хора и от двата пола не се отказват от секс доброволно, без причина. Сексуалността е неотменна част от човешката психика, а сексът е важна част от взаимоотношенията между мъжа и жената. ;
Мит 3. Жената спокойно може да живее с мъж без каквато и да е интимна близост.
Не е вярно. Липсата на секс е сериозен проблем и всеки трябва да осъзнае причините за него. Сексът има много функции: и удоволствие, и общуване, и самоутвърждаване, и раждане на деца, и романтика. Но най-важното, сексът е израз на любов.
За жената е много важно да е желана, така се чувства пълноценна във всяко отношение и е с по-високо самочувствие. Ако тя е лишена от секс, как тогава да е успешна в социалната сфера, като подсъзнателно ще се усеща ощетена. Освен това липсата на секс се отразява негативно на нейното здраве, както и на емоционалното й състояние.
Мит 4. Колкото по-възрастна е жената, толкова по-страстна е в леглото.
Това е истина. Сексуалното желание у жените действително зависи от възрастта, като е най-високо при 30-35-годишните, но в периода на климакса отново може да се активизира. блиц

Публикувана на
14 Януари 2023 година