Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

19-годишната Йоана успява да се усмихва, въпреки че на лицето й е изписано Страданието

Йоана е на 19 години, с диагноза Сарком на Юинг. Едва 15 -годишна разбира за ужасната диагноза. Преминава през 25 мъчителни химиотерапии, множество лъчетерапии и два пъти кибер нож. На лицето й, вместо усмивка, е изписано Страданието

Катя КАЗАКОВА
През месец август 2022г. на контролен преглед показа, че в тялото на Йоана има множество метастази. И така моето борбено момиче започва своята битка за трети път. „Без помощта на хората с големи добри сърцане можем да продължим лечението!“, надява се на състрадание майката Росица.
На 2 януари Йоана постъпи в турска болница за химиотерапия . Веднага след това, обаче, кръвните й показатели падат до критично ниско ниво. Появява се инфекция.
В момента клетото момиче пак е в болница. Лекарите се мъчат да я стабилизират. Поради критично ниското тегло на Йоана се налага и венозно хранене, за да има сили за следващи терапии.
От няколко дни има стомашни проблеми. Медиците решиха да се направи ендоскопия .
„Йоана търпи неприятните последици от химиотерапията . Зятова сме което сме болницата вече две седмици. Моето момиче е силно и борбено, понася всички трудности. Вашата огромно подкрепа я мотивират да се бори геройски. Въпреки преминаването през трудностите, Йоана успява да се усмихва. Прекланям се пред всички вас за добрините, които сторихте за нас.“, благодарна е майката.
Притеснана е, обаче, че нямат налични пари за бъдещите терапии. Разходите в болницата са големи. Офертата за лечението е на стойност 35 200 евро (4 химиотерапии по 8 800). Отделно ся непредвидени разходи,ако се наложи подържаща терапия за по дълго време.
„Без Вашата помощ, добри хора, ще продължи да се лутаме,докато успеем да намерим изхода от този лабиринт, в който се въртим!“, изплаква мама Росица.
Първа инвестиционна банка
IBAN :BG06FINV91501317244595
SWIFT CODE: FINVBGSF
Йоана Евгениева Иванова

Публикувана на
21 Януари 2023 година