Новина от категория Светът
Архив на публикациите

През какви ремонти е минала Първата дама на Франция, за да излъже годинките

Само след няколко месеца първата дама на Франция Брижит Макрон ще навърши 70 години. Въпреки това тя изглежда доста по-млада за годините си, а на стройното й тяло могат да завидят дори и ученичките.
Как е успяла съпругата на Еманюел Макрон да излъже годинките? С помощта на редица пластични операции, разбира се, категоричен е пластичният хирург Александър Вдовин.
"Първото нещо, което се набива в окото на специалиста, е, разбира се, формата на носа й, която изглежда неестествено. И ако погледнем много по-ранни снимки на първата дама, изводът се налага сам: преди много години Брижит е прибягнала до ринопластика.
Формата на носа и върха му са се променили доста. В онези години корекцията на носа се извършваше по съвсем различни стандарти", отбелязва Вдовин.
Той не смята ринопластиката за неуспешна, тъй като е извършена по напълно различни стандарти, въпреки че не дава напълно естествен ефект. Днес експертите се опитват да извършват интервенции по начин, който да не се забелязва.
"Второто нещо, което е очевидно, е, че Брижит има фино набръчкан тип стареене. Той е по-характерен за европейците.
Характерна черта на този тип стареене е наличието на мрежа от бръчки, която е много трудна за премахване, а увисването на тъканите при този тип стареене, за разлика от пастообразното (деформационно), е минимално.
Затова е много трудно да се разбере дали първата дама на Франция е прибягнала до лифтинг, или не. Най-вероятно да, тъй като на 69-годишна възраст е трудно да се поддържа толкова опънат овал на лицето", посочва специалистът.
По думите на Вдовин, за борба с бръчките на тази възраст са необходими апаратни процедури - лазерно възстановяване на кожата, лифтинг с микроигли и инжекционни техники, насочени към дълбока хидратация на кожата. Според него първата дама на Франция периодично прибягва до подобни процедури.
Специалистът също така предполага, че Бриджит Макрон си е направила деликатна корекция в областта на скулите с филъри на основата на хиалуронова киселина.
"Най-вероятно е направена горна блефаропластика или ендоскопско повдигане на челото, тъй като няма увисване на горния клепач, в периорбиталната област се виждат бръчки, а по челото - не много дълбоки бръчки.
Може да се предположи, че е направена ендоскопия на челото. Използвани са и инжекции с ботулинов токсин", отбелязва Вдовин.
Хирургът обръща внимание и на факта, че съпругата на френския лидер обича да носи къси поли и рокли, а в областта над коленете няма увиснала излишна кожа, което е типичен възрастов проблем при жените.
Вдовин е сигурен, че и тук не се е минало без намесата на специалисти, които са извършили апаратни процедури, насочени към стягане на кожата и нейното уплътняване - лазерен ресърфейсинг или фокусиран ултразвук. /jenata.blitz.bg

Публикувана на
22 Януари 2023 година