Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Феновете на „Ботев“ с ново искане към Зико

Феновете на Ботев (Пд) излязоха с поредното си искане към кмета на Пловдив Здравко Димитров. Този път привиржениците бяха по-радикални и настояха веднага да се замразят плащанията по строителните дейности за стадион "Христо Ботев", докато не бъдат изчистени всички нередности. Исканията им бяха формулирани в отворено писмо до градоначалника.
Вчера те показаха множество смущаващи факти и обстоятелства, свързани с обществената поръчка за довършване строителството на стадион "Христо Ботев".
По-рано днес те поискаха 12-те милиона лева, които градската управа тегли като заем да отидат само за козирката на комплекса край Бирената и да се свика извънредна сесия на Общината, на която да се вземе това решение. Сега привържениците настояват в отворено писмо за спиране на плащанията до изясняване и изчистване на всички нередности.
Marica.bg публикува без редакторска намеса отвореното писмо към кмета на Пловдив:
Уважаеми г-н Димитров,
На 22.01.2023 г. КПБП, сдружение "ПФК Ботев" и БУЛТРАС дадоха съвместна пресконференция, на която информираха обществеността за открити множество смущаващи факти и обстоятелства, свързани с обществената поръчка за довършване строителството на стадион "Христо Ботев".
В тази връзка и предвид големия обществен интерес, както и опасността от неправомерно разходване на обществен ресурс, който впоследствие не може да бъде възстановен, Ви призоваваме незабавно да разпоредите прекратяване на всички разплащания към изпълнителя на обществената поръчка ДЗЗД "Колежа" до изясняване на всички факти и обстоятелства по случая.
Очакваме да разпоредите вътрешна проверка въз основа на изнесените факти и обстоятелства, резултатите от която да обявите публично.
С уважение:
КПБП, Сдружение ПФК Ботев

Публикувана на
23 Януари 2023 година