Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Как накарали битата актриса да си мълчи

"Държавата наистина не работи, и тя не работи в цялост. Контролните системи не работят в синхрон". Това мнение изрази в интервю за 7/8 TV адв. Антон Станков, български юрист и политик, министър на правосъдието от 2001 до 2005 г. и председател на Висшия съдебен съвет за същия период.
"Държа да обясня няколко правни аспекта - първо Диана Димитрова не е подавала жалба. Тя е имала публикация във Фейсбук, където споделя за това насилие. На основа на тази публикация прокуратурата прецени, че следва да се образува т. нар. предварителна проверка. Това все още не е наказателно производство. Тази проверка има за цел да установи налице ли е законен повод и достатъчни данни за образуване на наказателно производство", обясни Антон Станков.
Той посочи, че веднага след инцидента й е казано, че или се оплаква и проваля цялата продукция, или си замълчава и снимките продължават. Според него тя, като млад актьор, е взела правилно решение, като не е реагирала. "За мен нейната грешка от юридическа гледна точка е, че не си е извадила медицинско", каза юристът, цитиран от Дарик.
В момента има образувана предварителна проверка, която се води от криминалната полиция към СДВР. Резултатите от нея ще бъдат представени на прокурор и той ще прецени дали да образува наказателно производство, или не, обясни още Антон Станков.
"Професионалното ми мнение е по-скоро песимистично, много е трудно с тази дистанция на времето. Следва да се прецени начинът на нанасяне на удара, областта, в която е нанесен той, това е жизненоважна област – главата", коментира още адв. Станков.
Той пожела да обясни защо Диана Димитрова не казва име и подчерта, че той също няма да го каже. "Аз не искам тя да попада под ударите на закона за набеждаване, клевета. Това е причината тя да не обявява името. Аз, като неин адвокат, съм й забранил да говори", посочи юристът.
"Диана Димитрова беше квалифицирана като разбивачка на семейства, но все пак трябва да има семейство по смисъла на закона, което да бъде разбито, а доколкото аз съм информиран, такова няма", каза още той.
По думите му много от обществените реакции са били неадекватни, незадълбочени.
"Хората са озадачени защо сега. Ами защото сега се е събрала психически, сега е намерила сили в себе си. Човек трудно живее с такива травми", коментира още Антон Станков.
Той заяви, че вестникът, който е писал, че двамата с Диана са любовници, "ще си плати". По думите му това му е създало сериозен дискомфорт. Имал е разговори със съпругата и децата си, които са на 10 и 12 години.

Публикувана на
24 Януари 2023 година