Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

С шегичките - до 1 април, на другия ден – не. Блаженето на депутатите свършва на 3-ти II. Ще се върнат същите – а на бас!

Българите сме големи шегаджии като народ. Падаме си по майтапите. Вече цял Преход се майтапим. Със себе си. Днес стана ясно, че с шегичките трябва да свършим на 1 април. На следващия ден – крайно сериозни. Тогава ще са изборите за новия парламент.

Динко ПЕТКОВ

Президентът Румен Радев показа, че не му е до хуморески. Часове след като огорчената, че се размина с премиерството, Корнелия Нинова отиде на крака при него да му върне мандата, той взе решение кога ще ходим на избори.
„Отчитайки техническите предизвикателства пред ЦИК, изборите ще бъдат на първата възможна дата, в която няма да има риск за машинното гласуване. За да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира - хартия или машина”, декларила сериозността си главата на държавата..
А пак по неговата воля депутатите ще могат да си играят на стражари и апаши, в съвременния вариант на играта – брюкселофили и русиялюбци още малко време. На 3 февруари ще им кажат в пленарната зала по нашенски „Айде, бакълъм!“, кой от откъдето е дошъл. Тогава ще разпуснат парламента. Блаженето им ще свърши. Но за повечето от тях ще е за малко. Почти всички от досегашните депутатски муцуни ще ги видим и в…новия бардак, пардон, в новото Народно събрание. А на бас!

Публикувана на
24 Януари 2023 година