Новина от категория България
Архив на публикациите

Бившата жена на Бойко Борисов бедства в Калифорния

Опустошителни бури вилнеят от близо две седмици насам в американския щат Калифорния, където се намира бившата съпруга на Бойко Борисов. Д-р Стела Георгиева от дълги години живее и работи в Щатите, а природните катаклизми са изправили на нокти всички жители на региона. Повече от 35 хиляди души са напуснали домовете си заради наводненията и ураганните ветрове, но лекарката не е сред евакуираните.
Щетите, нанесени от капризите на времето там, са за над 1 милиард долара, а мнозина жители на Калифорния са загубили имуществото си заради разрушителните стихии. Сред пострадалите са и много световни знаменитости като тв иконата Опра Уинфри и принц Хари и Меган Маркъл, чиито имения бяха наводнени. Д-р Костова обитава къща в известния квартал „Ориндж Каунти“ в Лос Анджелис. Там положението е най-сериозно. Болницата, в която работи, пък се намира в градчето Лос Аламитос. В докторската професия тя има над 36-годишен стаж и продължава да приема пациенти активно всеки ден от понеделник до петък въпреки кризата в целия щат.
Това не е първата извънредна ситуация, която бившата съпруга на Борисов и майка на единствената му дъщеря Венета преживява в Щатите. През есента на 2017 г. зловещ пожар едва не изпепели дома ѝ. Къщата на екссъпругата на лидера на ГЕРБ в „Ориндж Каунти“ беше засегната от бушуващите летни пожари. Макар районът тогава да бе в периферията на огнения ад, се наложи тя да бъдe евакуирана по спешност. Тогава Стела благодари във фейсбук на огнеборците, които тогава спасиха дома ѝ от разруха.
ретро

Публикувана на
25 Януари 2023 година