Новина от категория България
Архив на публикациите

86-годишната д-р Цветанова, работеща на три места заради внука си, потресе България

Бурна реакция след репортажа на bTV за 86-годишната лекарка от Монтана, която работи на три места, за да осигури бъдещето на непълнолетния си внук.Мнозина поискаха да помогнат на възрастната жена.
Днес след смяната си в болницата, д-р Латинка Цветанова пое към поликлиниката. С повече сили, но и с притеснение."Много хора ми се обадиха. Даже аз започнах да се срамувам… Благодаря им“, сподели тя.
„Историята ѝ много ме трогна и бих искала да помогна", така започват някои писма.
"Искрено се надявам жената да се съгласи и тези парички да помогнат на нея и внучето ѝ, защото това, което прави, малко хора са способни да го направят. За мен ще е повече от щастие да направим живота ѝ една идея, ако не по-лесен, по-спокоен поне“, се казва в други.
Д-р Латинка Цветанова е физиотерапевт повече от 60 години. Работи и в болница, и в поликлиника в Монтана, а и във филиала на "Спешна помощ" в Чипровци.Преди две години дъщеря ѝ издъхва след усложнения от COVID-19, оттогава д-р Цветанова поема грижите за внука си. Той е в девети клас.
Споделя, че ако може да се оттегли поне от едната си работа, това ще ѝ даде допълнителна свобода, защото вече изнемогва физически. Казва обаче, че ще работи, докато може.„Детето получава пенсия. Има нужда от мен, ама аз за две години, откакто е починала дъщеря ми, съм готвила три пъти“, казва още тя.
Колежките ѝ я опеделят като най-добрата от всичките.„Много пострада, милата, обаче ние сме ѝ казали, че животът е напред, а тя може“, коментира Жилиета Стоянова, рехабилитатор.
„Няма начин друг. Само заради детето! Иначе не искам да живея и един ден“, казва Латинка Цветанова.

Публикувана на
25 Януари 2023 година