Архив на публикациите

Вино от магданоз прави чудеса

Забележително средство, твърдят експерти в областта на народната медицина и уверяват, че помага при болки, свързани със сърдечната дейност, при сърдечна невралгия (тези функционални затруднения в работата на сърцето не се откриват дори при ЕКГ, просто казвате: „стяга ме сърцето“). Лекарството помага и при безсъние, преумора, емоционални стресове.
• Смелете 8-10 стръка магданоз с корените и зелената част, сложете в емайлирана тенджерка и залейте с един литър натурално гроздово бяло или червено вино. Сложете сместа да заври и да ври 5 минути на бавен огън.
Свалете от огъня и добавете 2 супени лъжици винен оцет и 80-150 г мед – за болните с диабет по-малкото количество. Сложете отново да заври и пак да ври 5 минути, като през това време обирате пяната. Прецедете и разлейте в стъклени бутилки. Лекарството се държи в хладилника.
Предназначение и начин на приемане
Тази порция е за един човек, който желае да поддържа здраво сърцето си. Пие се по 100 мл, един път на ден, докато свърши лекарството.
Леченият курс се повтаря 2 пъти в годината. Може да се използва както бяло, така и червено вино. Смята се, че бялото вино възбужда, а червеното успокоява. Благодарение на дъбилните вещества, това вино е полезно не само за сърцето, но и за стомаха.
Виното от магданоз се препоръчва и при ревматични проблеми със сърцето, при отслабена сърдечна функция след прекаран грип или друга тежка болест.
Въобще, пие се при всякаква сърдечна слабост, в т.ч. и възрастова немощ. Това вино е подходящо дори в период на рехабилитация след инфаркт – по 100 мл, 3 пъти на ден. След до 6 месеца, в зависимост от състоянието ви, можете да намалите дозировката до 100 мл само по веднъж на ден.блиц

Публикувана на
25 Януари 2023 година