Архив на публикациите

Пловдивски полицай върна загубено портмоне

Служител на "Криминална полиция" откри и върна изгубеното портмоне на пловдивчанка от кв. "Тракия". Историята за пример разказа самата тя в социалните мрежи и благодари горещо на униформения.
Вчера надвечер Ваня Семерджиева бързала да прибере детето си от градина. След това минали през поликлиника за преглед, а накрая до магазина за покупки. "Бързо напазарих и доволно паркирам пред входа. Покупките налични - портфейла не. Връщаме се на мига до магазина, викаме охраната и се молим да върнат камерите .... През това време четири пъти претърсвам колата да не би пък просто да се е "мушнало" някъде. Облива ме вълна от паника, детето послушно чака до мен, а аз търча до охраната и пак обратно до колата, защото човечецът не виждал нищо на записа. Започвам да се моля на всички богове да не ми го причиняват точно сега - всички карти, документите на колата, личните документи. Всичко ми е в това портмоне, което просто съм изпуснала, влизайки в колата", разказа за преживяването си пловдивчанката.
Докато нервно обикаляла по паркинга, телефонът й звъннал. Оказало се, че е майка й. "Обичам я, но сега съм твърде нервна, вдигам и изстрелвам: Майче, ако не е нещо изключително спешно, сега не е момента ! - Спешно е! - отвръща тя. Портмонето ти е в Пето РПУ, отивай веднага! Даже нямам спомен как съм стигнала до там, благодарейки на всички светии, че някой ми е оставил поне документите там! Влизаме в пълен състав - аз ,куче и дете, треперейки обяснявам коя съм и за какво съм. Идва дежурният, придружен с един господин - този, който не само, че е дошъл до районното, а не да го остави на охраната в магазина, а и изчаква колегата си да направят опит да се свържат с мен", разказа още Ваня.
Оказало се, че "спасителят" живее в съседния на Ваня блок.
"Излязохме заедно от районното, жена му го чакаше в колата, вероятно и тя след работа ... но с такава усмивка на лице!
Благодаря ви! Всеки, който е минал през ужаса да вади наново всички документи, банкови карти, талон и т.н. разбира колко много им БЛАГОДАРЯ! В нашият квартал има уникални хора!", смята пловдивчанката, щастлива от развръзката. марица

Публикувана на
25 Януари 2023 година