Новина от категория България
Архив на публикациите

Гробищата изглеждат сякаш по-зловещи и от самата смърт!

От Столична община трябва да връчват по чифт гумени ботуши на всеки, който е дошъл на погребение, панихида или да почете своите покойници, включително и на всеки свещеник, за да извърши си службата, без да затъне в калта. Желателно е да има едно голямо извинение към всички, които са платили за и без това никак не евтините гробищни места. С такова предложение се обърна софиянец към електронния всекидневник „Пловдивмедия“

Катя КАЗАКОВА

Приходите на „Гробищни паркове“ София отдавна трябва да са обект на икономическа полиция, тъй като няма почти никаква отчетност за получаваните приходи по редица направления. А инфраструктурата на гробищата в град София няма аналог в Европейския съюз и сред всяка православна държава в света, твърди подалият до нас сигнал.
Прокуратурата пък следва да се самосизира за ежедневната кремация, която неофициално сестимулирана от Столична община, под предлога, че няма места в гробищата. Години наред софианци са принудени да дишат мръсния въздух от прахови частици, газове и пр. нечистотии, като се оказва че дишат… изгорените свои съграждани, бълвани от комина на гробищата.
Ако запътилите се към гробните места посетители не са обрани някъде по алеите, пристигайки до последния дом на близките, заварват гробното място изпочупено. Това правят т.нар. каменоделци, предлагащи изчукването на паметници.
В т. нар. нов парцел на Централни Софийски гробища, само физически здрав човек някак си би могъл едва да стигне до мястото, където да изпрати своята майка, баща, син, дъщеря и близък. За възрастен или трудноподвижен това е мисия невъзможна. Столична община не е създала никакви условия за спокойно придвижване тук. Вижда се безобразната „грижа“ за столичани от кмета на Столична община и от общинските чиновници надолу по поточната линия.
Гробищата в София изглеждат сякаш са по-зловещи от самата смърт!

Публикувана на
26 Януари 2023 година