Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Смъртни заплахи към зам.-кмет

Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев от днес не е пряк ръководител на проекта за стадион „Христо Ботев”. Причината е, че той е получил преки заплахи за живота му и поради това се оттегля от проекта.
„От самото начало сме подложени на непрестанни атаки и обиди. Включвахме във всякакви групи и ме заплашваха със саморазправа. Това не ме спря да работя по проекта. На последната инспекция обаче почувствах пряка заплаха за живота си. На уговорена среща с представителите на фенклуба на обекта дойдоха 20-ина лица, които ме обградиха. Част от тях бяха с маски на лицето, като започнаха да ме заплашват и обиждат. Не се стигна до физически сблъсък, но след това тормозът продължи по телефона. Представителите на фенклуба, с които бяхме на инспекцията след това ми казаха, че не познават тези лица. Пуснах и сигнал в прокуратурата”, обясни Пламен Райчев. Поради това той е поискал и да се оттегли от проекта.
„Заставам с името и подписа са за всичко, което е направено до този момент по стадиона. Винаги съм се вслушвал в мнението на феновете при взимането на решени. По никакъв начин не бягам от отговорност, но чувствам пряка заплаха за живота и здравето си”, твърди общинарят.трафик

Публикувана на
26 Януари 2023 година