Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Арестуваха учител-педофил от Асеновград, имал интимни отношения с ученичка на 14 г.

Арестуваха учител-педофил от Асеновград. Казва се Атанас Басмаджиев. Преподавал е по математика на деца до седми клас. Късно в четвъртък полицаи му сложили белезници. Имал интимна връзка с 14-годишна ученичка.
Сигнал за развратния даскал е подаден от семейството на момичето. Разбрали от дългата им кореспонденция в социална мрежа. Съученици им препращали чатовете между двамата. Комуникацията им започнала още преди две години. Първоначално детето е отрекло всичко и е изтрило чата от телефона си. Но намерили стар мобилен апарат, използван от дъщеря им, и от там прочели всичко.
"Много е трудно като родител да четеш такива чатове, има сексуални неща, които са стресиращи. Всичко се вижда ясно, че той я притиска.”
Адвокатът на семейството Борислав Мазнев е категоричен, че връзката между ученичката и учителя не е останала само онлайн. По–късно самото дете признало за осъществен сексуален контакт помежду им.
"От три дни тя не яде, постоянно мисли и не сме на себе си – нито жена ми, нито аз, да се случи това нещо на нашето дете. Въобще даже не сме и го помисляли, че може да се случи такова нещо с учител", казват родителите.
Самият учител вече не работи в училището. Напуснал е по здравословни причини, още преди да избухне скандалът.
"Защото съм след прекаран инсулт, останалото не желая за момента да коментирам. Проведени са всички необходими разговори и това е за момента. Не съм притеснен, просто не желая да коментирам за момента", разказа учителят.

Публикувана на
26 Януари 2023 година