Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Султанът на Бруней омъжи щерка си

През тази година се очакват няколко сватби в кралските семейства (цели две за това на Йордания), както и раждането на няколко кралски бебета - принцеса Йожени беше последната, която сподели радостната новина, че е бременна.
Чак сега обаче научаваме за една кралска сватба, състояла се преди седмица. Един от най-богатите хора в света - султанът на Бруней, омъжи една от дъщерите си. Принцеса Азема Болкиах вече е съпруга на принц Бахар ибни Джефри Болкиах.
Съвпадението във фамилиите на младоженците не е случайно - двамата са първи братовчеди. Докато 38-годишната Азема е дъщеря на султан Хасанал Болкиах, принц Бахар е син на брата на султана Джефри Болкиах.
Тържествата, свързани със сватбата, са започнали още на 8 януари в банкетната зала на резиденцията на султана Истана Нурул Иман. В следващите дни са се състояли седем официални церемонии.
Сред тях са размяната на дарове между семействата на младоженците, представянето на новия им герб, тридневна сватбена церемония, официална вечеря и финален ритуал по бракосъчетанието, който се е състоял на 15 януари.
Част от снимките от събитието са виждаме на официалния профил на принц Матин - по-малкия брат на принцеса Азема и един от най-желаните ергени не само в Бруней, но и в цяла Азия. "Толкова съм щастлив за скъпата ми сестра и за Б.Дж.Б", написа той към една от фотографиите.лупа

Публикувана на
27 Януари 2023 година