Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Режисьорът на филма „Ботев“ плаче за помощ: Мама не иска да чуе за болница, иска да умре у дома!“

Режисьорът Максим Генчев, който е подложен на ожесточена критика за филма си за Христо Ботев, направи шокиращо лично признание в социалните мрежи. Той говори за болната си майка, която чака смъртта.
Игралият като млад актьор в Пловдивскаа Драма моли за помощ, иска съвет от приятелите си в мрежата как да постъпи в тази тежка ситуация - насила да заведе майка си с болница или хоспис или да изпълни желанието й да умре у дома.
"Не е в характера ми да се жалвам, знам, като неуморен боец на житейския фронт, че съдбата е непрекъснато прицелване, докато не те улучат... но знам, като християнин, че не бива насилствено да променяш ничий избор, ничия съдба, дори собствената си...С други думи, моля за съвет от хора минали пътя, който нямам сили сам да извървя...Конкретно: мама е на 88, неподвижна, но с ума си. Не иска и да чуе за болница , нито за хоспис... Тя иска да умре у дома. Раните от залежаване вече са нечовешко страдание. Дори двете сестри на смени изнемогват. Лекар редовно кюртира, но не е оптимистично настроен. Дава й броени дни. Джипито каза, че по закон, без нейно съгласие нямам право да я местя в старчески дом, тя категорично отказва дори болница. Ден и нощ нощ гледам страданието й и кърша безпомощно ръце...", плаче Максим в мрежата./show.blitz.bg

Публикувана на
27 Януари 2023 година