Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Защо девойка умря 4 дни след годежа си

Млада жена, страдаща от силна алергия към млечни продукти, умря в ЮАР четири дни след като се сгоди, пише Daily Mirror.
В края на декември 24-годишните влюбени Крейг и Джес заминали за Южна Африка. Седмица след началото на пътуването младият британец предложил на любимата си да му стане съпруга и тя се съгласила.

"Много от близките й живеят в Южна Африка и тя не е била там от шест години, затова знаех, че това е най-доброто място, на което мога да й предложа", обяснява Крейг.
Няколко дни двойката празнувала важното събитие, а след това се запътила към Йоханесбург, където живеела майката на бъдещата булка. Там Джес поискала да изпие един чай и си взела лъжичка, за да го разбърка.
Съвсем скоро обаче станало ясно, че по нея има остатъци от млечни продукти, които бързо предизвикали остра алергична реакция.
"Джес седеше на капака на тоалетната и наистина се мъчеше да диша. Беше използвала EpiPen, но този път ефектът го нямаше", разказва Крейг.
Състоянието на младата жена бързо се влошило. Тя била откарана в болница с анафилактичен шок. Лекарите положили всички усилия, за да спасят живота й, но за съжаление в навечерието на новата година Джес починала.
Годеникът й смята, че годините на алергични реакции са оказали кумулативен ефект върху Джес, която има непоносимост към млечни продукти от деветмесечна възраст. Той си спомня как тя му е разказвала, че веднъж, след като е яла къри с малко мляко в него, е трябвало да бъде реанимирана.
С разбито сърце и прахът на любимата си Крейг се върнал във Великобритания. А сега планира да образова хората по въпросите, свързани с алергиите.
"Това е нещо, което хората не могат да контролират и то може да ги убие. Просто искам хората да ме чуят и да разбера колко сериозно е това", казва съсипаният от мъка британец. /jenata.blitz.bg

Публикувана на
27 Януари 2023 година