Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Нашенец в Кипър уби бебето си

Баща в Кипър беше осъден на пет години затвор, след като наказателен съд го призна за виновен за смъртта на недоносеното си дете, след като той призна пред полицията, че е разтърсил новороденото, за да го накара да спре да плаче.
Местни медии съобщиха, че 37-годишен български гражданин в сряда е бил осъден на пет години затвор по време на закрито заседание в наказателен съд в Лимасол, след като съдиите го признаха за виновен в непредумишлено убийство, пише KNEWS.
Според подробностите по делото прокурорите казаха, че бащата, който се пледира за невинен по обвиненията в непредумишлено убийство, според съобщенията е признал, че е разтърсил момиченцето, за да го накара да спре да плаче, след като се е прибрал уморен от работа през март 2022 г.
Съпругата на заподозрения и майка на недоносеното дете, която също първоначално беше задържана, но по-късно освободена, каза на разследващите, че не е знаела бащата  да е малтретирал бебето, но отбеляза, че през последните два дни преди инцидента е забелязала, че малкото  имало промяна в поведението си.
Предварителните доклади предполагаха, че бебето се е задавило по време на хранене, докато аутопсия, извършена от държавни съдебни експерти, установила, че  е починало от сериозна рана на главата, но не е ясно кога . /блиц

Публикувана на
28 Януари 2023 година