Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Защо 60-годишен излъга, че е умрял

60-годишен мъж симулира смъртта си, за да провери колко хора ще дойдат на погребението му. Бразилецът Балтазар Лемос работил като церемониалмайстор и през живота си извършил стотици погребални церемонии. Той забелязал, че в последния си път някои от покойниците са изпращани само от няколко души, докато на погребенията на други се събирали стотици хора. Мъжът решил да провери колко хора ще отидат да се сбогуват с него.
За целта в началото на януари той публикувал на страницата си във Фейсбук снимка от болница в Сао Пауло. На следващия ден той публикувал съобщение: „В този тъжен ден Балтазар Лемос ни напусна. Скоро ще споделим повече информация".
Семейството на мъжа било шокирано от новината, а един от племенниците му се втурнал в болницата, за да разбере какво се е случило. От персонала на лечебното заведение обаче му съобщили, че нямат информация за хоспитализацията на Лемос.
Приятели на мъжа вече започнали да споделят трагичната новина в социалните мрежи, изказвали съболезнования и питали за причината за смъртта. Те не получили обяснение, но били информирани за часа и мястото на възпоменанието и погребалната церемония.
На 18 януари близки и приятели на бразилеца се събрали в малък параклис в родния му град, за да се простят с него.
Изведнъж гласът на Лемос се чул в залата, а много от присъстващите започнали да плачат. Помислили, че той е записал прощалната си реч предварително. Няколко мига по-късно вратите на олтара се отворили и „живият покойник“ се появил пред гостите. Присъстващите били потресени и не знаели как да реагират.
Веднага след като Лемос обяснил, че е инсценирал смъртта си, гостите го обвинили в безсърдечие за „нелепата шега“.
Лемос твърди, че не е искал да нарани близките си, но това бил единственият начин да разбере кой ще го оплаква след смъртта.
След като се появи новината за шегата, направена с лош вкус, много потребители в социалните мрежи, сравниха измамата на Балтазар със сцени от „Приятели“, в които Рос Гелър предприема същия ход.
По-рано беше съобщено, че жител на Индонезия се е опитал да се престори на мъртъв заради дългове, но е бил разкрит от видео, на което се вижда как мърда в собствения си ковчег. Оказало се, че докато е бил там, той е загубил съзнание, а след това е дошъл на себе си. /блиц

Публикувана на
29 Януари 2023 година