Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ревнив шофьор от градския транспорт тероризира бившата си

Ревнив шофьор от градския транспорт в Асеновград получи присъда, след като превърна живота на приятелката си в ад. Отношенията между двамата започнали през месец юни 2019 г. и продължилиоловин година - до месец януари 2020 г.
Поради честите скандали тя пожелала да се разделят. Заявила, че не желае да се виждат повече и да идва в дома й. Това още повече го озлобило и започнал да я тормози по телефона, като й изпращал непрекъснато съобщения с обидно съдържание.
Жената блокирала номера му. Тормозът обаче продължил. Винаги когато видел или я срещнел, той спирал автобуса и през прозореца я обиждал на висок глас, както и отправял нецензурни обръщения.
Веднъж шофьорът опитал да стопли отношенията с приятелката си. Отишъл до дома й, а тя го пуснала. По време на разговора обаче, започнал да я обижда и изпаднал в ярост, като й нанесъл два-три юмручни удара по лицето. Тя успяла да се обади на тел. 211, когато видял, че звъни той избягал. За инцидента пострадалата съобщила по телефона на двете си дъщери. Посетила болница, след което била освидетелствана.
Рейсаджията продължил да превръща живота й в кошмар. Шпионирал я, обиждал я многократно на публични места, на три пъти през различни интервали от време пукал гумите на колата й, мажел я с грес, звънял й по телефона и я обиждал чрез електронни съобщения. Във връзка с тези действия били образувани отделни наказателни производства.
Няколко месеца по-късно шофьорът прелял чашата. Жената била седнала на кафе с дъщеря си и приятелка. В този момент ревнивецът карал автобуса по същата улица. Виждайки я, спряли през отворения прозорец започнал да вика на
висок глас „К**во мръсна“. Всички присъстващи в заведението и в автобуса чули обидните реплики и започнали да се обръщат и да оглеждат жената, което я накарало да си плати сметката и да напусне заведението. Почувствала се изключително унизена и засрамена от обидните реплики отправени срещу нея на публично място и пред други хора.
В крайна сметка магистратите определили едно общо най-тежко наказание за горните две престъпления - глоба в размер на 2000 лв. Освен това шофьорът трябва да й плати и обезщетение в разметр на 2200 лв. За снегова сметка са и разноските по делото в размер на над 1100 лв. /марица

Публикувана на
29 Януари 2023 година