Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Пак нещо гнило на Оскарите

Холивудската филмова академия заяви официално, че преразглежда тазгодишните кампании за номинации за "Оскар", ден след като медиите повдигнаха въпроси относно изненадващата номинация на британската актриса Андреа Райзбъро.
Райзбъро беше номинирана за най-добра актриса за ролята на самотна майка алкохоличка в малко известния филм "За Лесли", което беше шок за специалистите по наградите, които не очакваха тя да участва в конкурса.
Изданието "Puck" съобщи, че неочакваната номинация е повдигнала въпроси дали агресивната кампания в полза на Райзбъро не е нарушила правилата за лобиране, определени от Академията за филмово изкуство и наука.
В петък академията излезе с изявление, в което се казва, че организацията "извършва преглед на процедурите за провеждане на кампанията около тазгодишните номинации, за да се увери, че не са нарушени никакви насоки". В изявлението не се споменава името на Рийзбъро, съобщи БГНЕС.
Прегледът има за цел също така "да информира дали може да са необходими промени в насоките с оглед новата ера на социалните медии и цифровата комуникация", се казва в изявлението.
Академията ограничава начините, по които студиата могат да се обръщат към избирателите, колко често и какво могат да казват в комуникациите в рамките на кампаниите си за Оскарите.
"Puck" съобщи, че съпругата на режисьора на филма, актрисата Мери Маккормак, и нейни приятели са "изпратили имейли и са се обадили на много членове на актьорската гилдия на Академията, молейки ги да се застъпят за малко гледаната драма и да публикуват онлайн за разтърсващото изпълнение на Райзбъро".
След това десетки звезди от А-листата "я възпяха и помогнаха за спечелването на заветната номинация", се казва в материала на изданието.
Представителите на Маккормак и Райзбъро не отговориха веднага на молбите за коментар.
"За Лесли" е събрал 27 000 долара в киносалоните от излизането си през октомври, според Box Office Mojo.
"Имаме увереност в честността на нашите процедури за номиниране и гласуване и подкрепяме истински граждански кампании за изключителни изпълнения", се казва в изявлението на академията.
Носителите на наградите "Оскар" ще бъдат обявени на церемония на 12 март. /телеграф

Публикувана на
29 Януари 2023 година