Новина от категория България
Архив на публикациите

„Абе, вие нормални ли сте, бе?“

Лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов написа нов пост в социалните мрежи, в който разсъждава за предстоящите предсрочни избори. За пореден път той коментира Кирил Петков и намерението му да "събере добрите сили". Трифонов сравнява бившия премиер с Дъмбълдор и обяснява защо, като накрая завършва, че в в последния филм героят се оказва ЛГБТ.
Ето какво написа още Трифонов:
"Кога човек разделя хората само на добри и лоши? Разбира се, в детството.
Когато порастваш, с изненада научаваш, че и добрите хора правят лоши неща и лошите хора правят добри неща, и за съжаление не е толкова просто.
После порастваш още повече и разбираш, че всъщност крайностите са доста примитивна работа и истински добрите и истински лошите са само в приказките, като Хари Потър.
Така че какъв е възрастен мъж, който съвсем сериозно говори за събирането на добрите сили? Най-вероятно инфантилен и объркан човек, който смята всички останали за инфантилни като него.
От няколко дни наблюдавам по всички телевизии Кирил Петков като един български Дъмбълдор как обяснява вдъхновено, че за предстоящите избори събира добрите сили, ама съвсем сериозно. Точно това говори.
Как “Продължаваме промяната” събират добрите сили. Тоест, всички, които не са с тях са лошите сили. Дъмбълдор срещу Волдемор. 2023 година, България - политическата среда вече се превърна в някакъв български вариант на Хари Потър. И тук естествено ми е да изкрещя: Абе, вие нормални ли сте, бе?
Обаче не знам на кого да го изкрещя. На тия дето ги говорят тези глупости или на тези, които им вярват. За това най-добре да си замълча, защото в крайна сметка, съгласете се, че всеки от нас има представа за добро и лошо, така че всеки сам ще прецени какъв се чувства. От добрите сили или от лошите сили. Това й е хубавото на българската приказна демокрация, че в крайна сметка всеки сам решава.
P.s. Само искам да отбележа, че в последния филм за Дъмбълдор, той се оказа ЛГБТ.
Аз, разбира се, съм европеец и отчитам правото на всеки магьосник да определи сам сексуалната си ориентация".

Публикувана на
29 Януари 2023 година