Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Хепиенд с изчезнал пловдивски студент, откриха го

20-годишният Мартин, който беше в неизвестност от сряда, е във видимо добро състояние и в момента се намира във Второ районно управление. Тепърва очаква повече информация.Момчето учи "Ветеринарна медицина" в Стара Загора и същата вечер е тръгнало с влака от Пловдив, защото на следващия ден имал изпит.На  25 януари Мартин за последно е говорил по телефона с майка си София Георгиева и оттогава следите му се губят.

Мартин е открит след сигнал, който е получен от майка му, че следобед е забелязан на жп гарата в София, след като се подписал в подписка. Жената, подала сигнала, изпратила и негови снимки. Сверени били данните в подписката, като те и почеркът напълно съвпадали с тези на Мартин.
"Научихме я от кръстника му, защото той е бил открит всъщност от полицаите от Второ районно, доколкото разбрах аз. Кръстникът му, също бе там, за да може да се оглежда за него. В момента е с него. Отиваме да си го приберем. Казаха, че засега е добре", коментира пред БНТ София Георгиева, майка на Мартин.
До щастливата развръзка се стигна благодарение на бдителността на хората, които през цялото време не спираха да подават сигнали за евентуалното му местонахождение. Тази сутрин родителите му бяха в София и провериха сигнал от служител в книжарница в мол и бяха прегледани камери.
За последно Мартин е говорил с майка си около 22 часа в сряда, като ѝ съобщил, че пристигнал в Стара Загора и влиза в студентското общежитие. Според записите от видеокамерите там обаче той не е влизал. Как и кога е стигнал в София, предстои да се изясни. Докато беше в неизвестност Мартин изпрати две снимки на майка си след настоятелните ѝ молби да каже дали е добре. Последната е от вчера и е направена от прозорец на влак или автобус, без никакъв текст.
Случаят ангажира полицията в няколко града и доброволци в Стара Загора и София, след като беше обявен за общодържавно издирване.

Публикувана на
29 Януари 2023 година