Новина от категория България
Архив на публикациите

Семейство остана в студа на улицата, заради кучето им не ги пускат в приют

Семейство от Варна остана на улицата в големия студ с цялата си покъщнина и с кучето си. Хората мръзнат навън, а опитът да се подслонят в приют е неуспешен, защото не може да ги приемат заедно с кучето. Съпрузите обаче не искат да се разделят с домашния любимец и бедстват заедно с него под една от терасите на жилищен блок в района на улица "Чаталджа" в морската столица, съобщиха местни жители в социалната мрежа.
Мъжът и жената са облечени с дебели якета, завили са се с юрган заедно с кучето и до тях е натрупана цялата им покъщнина. Изглеждат като току-що изгонени от дома им, се вижда от снимките на варненката Даниела Недева, която публикува фотосите на бедстващото семейство с апел за помощ.
"Мъж, жена и куче, завити през глава с юрган, под тераса на блок в района на Чаталджа. Зад главите им е наредена покъщнината на целия им живот.... Тя не им е нужна, животът им не е нужен, а те самите са нужни само на кучето... Моля, всеки, който има възможност да сигнализира медии и институции... (заради кучето, не биват допускани до приют). Ако някой има желание да помогне със съвет или по друг начин - моля, пишете!", написа в профила си състрадателната жена. Тя е подала и сигнал до Община Варна и до Район Приморски.
Друга варненка също се е притекла на помощ. "Вчера ходих при тях да оставя храна и вода... Жената едва говореше, беше премръзнала", свидетелства Елина Банчева. Тя веднага се е обадила и на тел. 112, но обяснява, че хората отказват да влязат в приют, защото не искат да се разделят с кучето си.
Потребители на социалната мрежа пък предлагат да занесат още храна и да подслонят хората заедно с кучето им временно в село край Разград. По-късно авторката на поста съобщи, че те ще бъдат настанени там, но се търси бус, който да ги превози от Варна с целия им багаж.
Само няколко часа след публикацията в социалната мрежа хората бяха прибрани временно от техни приятели за няколко дни, докато се намери транспорт за разградското село. До момента не е ясно дали институциите са се задействали и каква точно е причината хората да се озоват посред зима на улицата. /лупа

Публикувана на
29 Януари 2023 година