Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Освалдо Риос - секси и на 62

„В света на шоубизнеса малко хора казват истината за живота си“ - откровение на Освалдо Риос Алонсо.

През 90-те той беше секссимвол. Милиони жени по света въздишаха пред екрана за поредния епизод на латиноамериканските сериали, в които той пръскаше сексапил. Малко лигав, твърде сладникав, дори дразнещ. Така както зрителките се превъзнасяха по актьора, блеснал като звезда в „Касандра“ и мразеха сочната Корайма Торес, която се гушеше в него, мъжете пък се отнасяха с пренебрежение. В яда и завистта си мъжкото съсловие прекръсти безпощадно хубавеца на Асфалто Риос.Освен латиноамериканска кръв, във вените на Освалдо тече и арменска. В скорошно интервю актьорът сподели, че баба му по майчина линия е арменка, родом от град Зейтун (сега Източна Турция).
Забавления
„Баща ми беше моряк, често отплаваше от дома. Когато се събирахме за Коледа, роднините прииждаха при нас, вадеха китари и тамбура, след което започваха да изпълняват любимите ни парчета. Къщата ни винаги беше пълна с ентусиазъм и забавление“, казва Риос.
Тийнейджърският живот на бъдещия актьор е труден. Семейството винаги е живяло в нужда и за да помогне на близките си по някакъв начин, момчето продава пластмасови бутилки в свободното си време, лъска обувки и работи като помощник в месарски магазин, където реже и отмерва мръвки. След като завършва университета, Освалдо започва работа като психолог, води групови психотерапевтични сесии и професионално ориентиране за тийнейджъри. След като работи няколко години това, той решава да се прехвърли в шоубизнеса. Работейки като китарист в клубове и ресторанти, Освалдо едновременно се пуска на непълно работно време и в агенция за модели. Когато продуцентите на популярната телевизионна компания Телемундо го забелязват, всички врати се отварят за Риос.От 1990 г. Освалдо започва да играе в сериали на телевизионни компании в Пуерто Рико, Венецуела, Колумбия, Мексико и Съединените щати. Сред първите му филми е ролята на Игнасио Контрерас в популярния телевизионен сериал „Касандра“. Сериалът е толкова популярен сред публиката, че влиза в Книгата на рекордите на Гинес, тъй като шоуто е преведено на най-много езици (32 езика в 100 страни). Успехът на „Касандра“ прави Освалдо звезда в Латинска Америка, той започва да получава предложения от различни филмови компании. Следват и други филмови продукции с негово участие - "Три съдби", "Вдовицата в бяло", „Дивата котка“, „Непокорен ангел“, „Съдбовни решения“, „Господарят на Раусан”, „Прегърни ме много силно“, „Зоро: Шпагата и розата“ и др. Те му носят още по-голяма популярност. След известно време той основава собствена продуцентска компания Riverside Entertainment Company, която произвежда минисериали. „Славата е голямо постижение. След като го спечелите, осъзнавате през какви трудности и изпитания е трябвало да преминете. Когато става въпрос за живота на един актьор, никога няма да разберете истината, тъй като това е шоубизнес. В този свят малко хора казват истината за живота си“, признава Риос.
Що се отнася до личния му живот, актьорът е заклет женкар. Сред най-известните романи на актьора е този с певицата Шакира в момент, когато тя току-що започва кариерата си. Следват три развода и три деца от всеки брак. А най-точният коментар за чара на Риос намираме в говорилнята на „бг мама“, където потребителка споделя: „Навремето беше твърде стар за мен. Сега вероятно аз съм твърде стара за него“.Но въпреки че се раздава щедро за почитателките си и качва снимки по гащи и джапанки, лъскавият Освалдо поддържа и най-успешната си роля - на любящ баща. „Трябваше да премина през много препятствия, за да направя децата си щастливи. Не съжалявам за нищо, и трите жени в живота ми бяха прекрасни хора и майки за децата ми. Винаги съм ги подкрепял и съм им помагал по всички въпроси”, казва актьорът. „Моите три деца несъзнателно ме направиха по-добър човек, всеотдаен и щастлив баща, човек, отдаден на тях, за тях, дори въпреки физическото разстояние, което ни разделя. Тяхната любов (но също и с тяхната градивна критика) оформиха положително моята жизнена личност. Те успокоиха желанията ми, замениха ги с хармония и незаменимо щастие“, написа той преди няколко месеца в Инстаграм.

Публикувана на
30 Януари 2023 година