Новина от категория България
Архив на публикациите

Бивш здравен министър: „Отровно лекарство залива пазара, може да умрете!“

Куп лекари са замесени в голяма измама с лекарства. В подобна измама, както вече ви казахме, бяхме замесени и ние с Мира. В сегашната ситуация имената на лекари са използвани за препоръка на лекарства, които помагат за всички – очи, уши, дупе и т.н. Това заяви в ефира на Нова телевизия Виктор Николаев, анонсирайки разговор с друг опарил се от схемата – д-р Мирослав Ненков:
„Поредна жертва на такъв тип реклама е д-р Мирослав Ненков или по информацията от интернет професор“, каза Николаев.
„Това е измама! Ползва се моето име, вашите образи и имена и други колеги. Тези две неща, които не знам как да нарека, нямам идея какво представляват“, каза д-р Ненков.
По думите му името му е замесено в две измами и той няма идея какви са тези лекарства, как действат и дали въобще помагат:
„Най-вероятно става въпрос за боклук, щом го рекламират така“, каза той.
По думите му негови представители са закупили бройка от първия продукт и са го изпратили за изследване. "Изпращачът на стоката е с руско име, по телефона имаше руски акцент.
Моят представител е бил принуждаван да купи повече, защото не действа самостоятелно. Цената му е 60 лева. Активизирани са ГДБОП, прокуратурата, БАБХ и Асоциацията за защита на потребителите. Хостингът е регистриран извън ЕС и това са компании, които позволяват такъв тип интернет измами.
Плащането става за дружество, регистрирано в Обединеното кралство на руско име", разкри той. И предположи, че това е група от бившия СССР за измами в България.
Според него за първия продукт са установени всички лица и собственикът. "Не знам какъв е ефектът от него, добър или лош. Не знам какво съдържа! Производителите не излизат да кажат, че не са те и някой го продава от тяхно име.Мои близки ми звънят да ме питат дали продуктът е добър, но аз не го рекламирам! Никога не бих рекламирал лекарство или хранителна добавка", категоричен е д-р Ненков. И допълни, че съставките на продукта могат да доведат до алергична реакция.Според него лекарството би могло дори да е отровно.
„Това са истински измамници. Това е съветска група за измами тук в България. Ужасна история. Не вярвайте на такива боклучави неща в интернет. Най-тъпият лекар е по-добър от тези лекарства. И то предлагат не един продукт, а три, четири, седем. Обещават 300 години живот, повече и от Путин", добави той.
блиц

Публикувана на
31 Януари 2023 година