Новина от категория България
Архив на публикациите

Прегръдка на гл. прокурор в САЩ задави ДБ

Американският конгресмен Пийт Сешънс хвърли в смут протестърите в България. Прегърна братски българския главен прокурор Иван Гешев по време на вчерашната международна дискусия за последиците от руската агресия в Украйна, провела се в Конгреса на САЩ във Вашингтон.
Вместо обвинения по закона „Магнитски“, както тръбяха родните ни „реформатори“, Гешев радушен прием – той бе посрещнат с прегръдка от Сешънс и поздравления от Робърт Адерхолд – двамата конгресмени, организирали международната дискусия и поканили българския главен прокурор за участие 71-та годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент.
Как ли се чувства сега острието на „Демократична България“ Ивайло Мирчев, който преди 2 дни обяви, че американското правителство нямало общо с посещението на главния прокурор в САЩ и, както се оказвало, заминал там като турист и щял да гледа молитвената закуска на видео.
Ето, има ги и на снимки с Гешев конгресмените, поканили го на форум с лидери от Балканите във Вашингтон. Тези или други имена искахте да научите, г-н Мирчев? Защото сигурно има и още, но бъдете търпелив. Видяхте ли, че в дискусията е участвал и конгресменът Джо Уилсън, основател на Групата за приятелство с България в Конгреса, награден у нас преди 15-ина години с Орден „Кирил и Методий“ за всеотдайната си работа за просперитета на страната ни. Защо не попитате някого от тях за чия сметка е „туристическото“ пребиваване на главния прокурор е във Вашингтон? И какви щети е нанесъл на бюджета на прокуратурата.
За сведение, на подобни международни обсъждания и традиционни молитвени закуски в САЩ не се ходи по желание, а по изрична персонална покана. И това е чест не за дадената персона, а за държавата, от която идва. Във Вашингтон никого не питат – официално или частно е посещението. Важното е, че си там, защото са те уважили и поканили.блиц

Публикувана на
01 Февруари 2023 година