Новина от категория България
Архив на публикациите

24-годишният Дани е заклещен в инвалидна количка, помогнете му леглото да не е неговият затвор

„Аз съм Дани и съм на 24 години. Казват, животът е пред мен. Сблъскам с нещо, което никога не съм си представял, че може да се случи на мен. Докато не се събудиш един ден, а реалността стане най-големия ти кошмар.“. Така започва изповедта за съдбата си вече бившият плувец.

Предричали му, че го очакват спортни успехи. Бил много добър. През лятото, когато бил за 12 клас, започва работа като спасител в аквапарк. Случило се нещастие. Наложило се той да бъде спасяван. Сам разказва за злощастието с него: „Спуснах се по една от пързалките и паднах така, че ударих главата си в дъното на басейна. Счупих 7-ми шиен прешлен, което доведе до пълно обездвижване от врата надолу. Целият ми живот се преобърна – планове за университет, работа, всичко беше заличено от две думи, „обездвижен си“.“.
Претърпял две операции, преминанал през интензивни рехабилитации и множество изследвания. Нахъсвал се да не се предава. Вече успява да движи двете си ръце, частично и пръстите си. Може да сяда в инвалидната количка. Благодарен е, че не е сам: „Подкрепят ме моята борбена майка, страхотната ми сестричка и незаменимите ми приятели, които не ме изоставиха. Те ми дават сили да продължавам. Аз не съм от типа хора, които просто ще се откажат, ще останат на легло цял живот, ще питат „защо на мен“ и ще се самосъжаляват. Аз няма да спра да се боря и да давам всичко от себе си, за да постигна моята крайна цел. Някой ден искам да имам деца, да водя по-пълноценен живот, да не бъда толкова зависим!“.
Дани е окуражен. Лекарите твърдят, че има голям шанс. Това няма как да стане без да му се помогне. Слава богу, не е необходима огромна сума. Само някакви си  24050 лв. са нужни за лечението му. За семейството му, обаче1 тези пари са като милиони.
Дани не се вайка, обраща, запазил достойнството си, към всеки един, който е готов да промени съдбата му: „Моля те да ми подадеш ръка за едно по-добро бъдеще, в което ще мога да водя по-пълноценен начин на живот, а леглото няма да е моя затвор.Твой,Дани, на 24 години – сигурен в успеха
Помогни тук:
https://pavelandreev.bg/campaign/pomoshh-za-danihelp-for-danny

Публикувана на
02 Февруари 2023 година