Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Строи ли Зико хотел!?

Според последната имуществена декларация на градоначалника на Пловдив Здравко Димитров – Зико, той има едва 7 362 лв. на влог. Неговата съпруга не е обявила и стотинка спестявания.

Единствените му доходи са кметската му заплата, която е в размер на 3 500 лв., докато съпругата му Меглена Димитрова не може да се похвали дори и с това. За цялата година тя е успяла да си докара с работа едва 5 358 лв.
Преди да влезе в политиката Зико върти частен бизнес – собственик е на един от най-елитните ресторанти в града.
След като бива избран за градоначалник е принуден да прехвърли акциите от фирмата на съдружника си. Скоро след това „Родопи трейд“ 2002 влиза в черния списък на НАП заради неплатени данъци. Към днешна дата те вече са в размер на десетки хиляди левове и все още не са погасени.
Вероятно в политиката стават чудаса, предвид спестяванията на Зико и в същото време налетите пари в строеж на апарт-хотел в близост до многофункционална спортна зала Колодрума.
От инвестиционните табели на обекта става ясно, че инвеститор е фирма „Ротана 1“, която е собственост на съпругата му Меглена. Фирмата е със скромен капитал от 100 лв., които няма как да стигнат за строеж на пететажен хотел.
Хотелът трябва да е готов до есента, когато изтича и мандатът на Здравко Димитров като кмет на Пловдив. Бойко Борисов лично обяви, че няма да го издигне за нов мандат. /уикенд

Публикувана на
03 Февруари 2023 година