Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Уж два нови тв сериала, а пак Билалов, Геро, пак Духовникова

Голям проблем на българските филми според мен е ангажирането на едни и същи десетина актьори във всяка продукция – и на голям екран, и в тв сериалите, сигурно вече 10 години. Като се почне с неизменната Теодора Духовникова, Михаил Билалов, Геро, Владо Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Дарин Ангелов също изскача отвсякъде и пр. Това става досадно за зрителя и е професионално нехигиенично за самите изпълнители.
Евгения МИХАЙЛОВА

Сега почнаха два нови сериала по БНТ. И пак същите актьори. Пак Михаил Билалов, Геро, пак Теодора Духовникова. То без нея и спектакъл, и филм няма. Скоро се задава и във втора част на „Дяволското гърло“. Аман бе, спрете се! Че са добри, добри са. Но режисьорите толкова ли нямат смелост да рискуват с нови лица и залагат все на сигурно. Ама на нас ни писна. Със сигурност има още много качествени актьори, които не се ползват във филмите неизвестно защо. Може би не са достатъчно пробивни или нямат връзки с продуцентите.
Добре, че във „Войната на буквите“ една от главните роли на Баян се изпълнява от непознат артист, който играе добре, изглежда прекрасно и има потенциала да се превърне в звезда. И добре, че пак някой се сети за Деян Донков, който е изключително мощен актьор и щом се появи на екран, помита всички около себе си.
И във филма „Вина“ наред с „обичайните заподозрени“ се появи не толкова познато лице в главна роля – завърналия се от Щатите герой, макар той да стои малко по-неубедително, но може би това са проблеми на сценария.
Колкото до първата серия на „Войната на буквите“, не е зле като за български сериал, личи си, че е правен с малко пари като за филм с епоха, но явно хората са снимали с желание и са се старали, доколкото могат. И са впрегнали за подкрепление първите актьорски сили в държавата. Очевиден е флиртът с по-младежката публика, тъй като в Средновековието хората не са използвали думи като „изчезвай“. Все пак това не е учебник по история, а художествено произведение. Има известна бутафория в декорите и костюмите, а особено бутафорно стоеше актьорът Валентин Ганев. Първа серия все пак беше интересна, завързаха се интриги, предстои да видим развитието. А и след „филма“ „Ботев“ всичко изглежда по-добре.
Във „Вина“, от който вече бяха излъчени два епизода, пък не беше зле действието да се развива по-бързо и да се избегнат някои лирични отклонения.ретро

Публикувана на
03 Февруари 2023 година