Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Най-модерните цветове тази пролет

Институтът „Пантон“ – световният авторитет в областта на цветовете, заяви, че нюансите, които ще залеят модната индустрия през предстоящия пролетен сезон, ще бъдатярки, жизнени и позитивни тонове.
Дизайнерите бързо се вслушаха в думите и вече представиха колекциите си на седмиците на модата в някои от най-големите столици в Европа. За пролет/лято 2023 специалистите от „Пантон“ са подбрали 5 водещи цвята, които ще диктуват правилата в модата и интериорния дизайн. Те са: „чери домат“, екзотично зелено, което напомня за гъста тропическа гора, плодово оранжево, електриковосиньо, както и цвят „пролетен минзухар“, който представлява нежнолилаво.
На пръв поглед всички модерни за идната пролет цветове изглеждат прекалено ексцентрични и сякаш няма да могат да се носят в комбинации помежду си. Модните експерти обаче съветват да правим точно това – да ги съчетаваме смело в цели визии или пък под формата на аксесоари, допълващи тоалета. След миналогодишния си успех костюмите от сако с панталони в ярки цветове или с цялостен принт продължават напред и отново ще бъдат изключително модерни.
Друг задължителен елемент за пролетния гардероб ще бъде коженото яке. Откакто Марлон Брандо носеше такова във филма „Дивият“ (1953), черните кожени якета се превърнаха в абсолютен хит. Тази година различното е, че излизат от клишето „черно“ и ще ги срещаме в доста по-пъстри цветови нюанси. Изключително актуални ще бъдат и плетивата, които правят скок във времето от 70-те години на миналия век в наши дни. Мнозина дизайнери представиха подобни модели, които се състоят от поли и жилетки, изработени от фино плетиво в ярки тонове, които на пръв поглед не бихте комбинирали никога заедно.
В гардероба ви могат да „възкръснат“ и дългите дънкови поли, които последно бяха хит в началото на 2000 г. Акцент при тях ще е ефектът на „накъсаните“ краища. Ако по случайност от вашата виси конче, не го премахвайте, тази пролет полъхът на небрежност ще бъде актуален. Редом с дънковите поли се завръщат и бермудите с дължина точно до коляното и широки, свободно падащи крачоли. Те ще бъдат модерни както едноцветни, но ярки, така и многоцветни с различни щампи, особено на геометрични фигури.ретро

Публикувана на
16 Февруари 2023 година