Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Какво да ядем през всеки ден от седмицата

Силен имунитет, положително настроение и прилив на енергия ни осигурява храната. За да бъде храната не само удоволствие, но и полезна, е добре да послушате експертите. Храната е не само източник на енергия и сила, но и спътник на успеха. Благодарение на балансираната диета всеки от нас може да се отърве от много здравословни проблеми, да коригира теглото си и бързо да попълни нужния набор от витамини и енергия.

Понеделник
Експерти в областта на биоенергетиката препоръчват седмицата да започне с бели плодове и зеленчуци. Сварени картофи, бели репички, плодови салати от пулпата на круши и ябълки, както и допълнение от заквасена сметана и кисело мляко ще повишат ефективността, ще намалят умората и нивата на тревожност. Използването им ще ви помогне да станете по-смели, за да не се изгубите при непредвидени обстоятелства, а също така ще ви предпази от чести промени в настроението.
Вторник
Вторият ден от седмицата е идеален за червени храни. Домати, чушки, грозде, нар, червена риба и говеждо ще стимулират мозъка. Съдържанието на хранителни вещества в тях ще се отрази положително на здравето и ще даде енергия. Изядените ядки от нар или прясно изцеден сок ще осигурят страхотно настроение, а гроздето ще подейства благоприятно на здравето.
Сряда
В сряда е най-добре да ядете храни, които могат да предпазят от негативни въздействия и да укрепят биополето, а именно оранжеви плодове и зеленчуци. Морковите, цитрусовите плодове, чушките, кайсиите ще ви заредят с енергия, ще облекчат стреса и ще ви дадат сили да предприемете решителни стъпки към вашето благополучие.
Четвъртък
Четвъртък е време на активна работа, когато се изисква не само отговорност, но и късмет. Зелените продукти ще ви осигурят добро настроение, да засилите интуицията и да предотвратите грешки. Салата от пресни краставици, броколи, авокадо, печени ябълки, целина имат необходимата комбинация от хранителни вещества и благодарение на тях ще можете да финализирате изгодни сделки, да намирате общ език с околната среда и да вземате мъдри решения.
Петък
Продуктите от лилави и кехлибарени нюанси ще ви съдействат за намиране на хармония, да укрепите отношенията с близки и да се отървете от самотата. Използването им също ще помогне да разкриете творчески способности, да се намери път към успеха и да се засили собствената ви енергия. За готвене най-добре се използват патладжан, лилаво зеле, сливи, сушени кайсии, кайсии, праскови и круши с мед.
Събота
В събота експертите в областта на биоенергетиката препоръчват добавяне на черни и тъмносини храни към диетата. Техните свойства ще ви предпазят от зли очи и магии, да добавите увереност и да почистите аурата. Подходящи за това: касис, грозде, черна ряпа, сини сливи, стафиди.
Неделя
Неделя е време за възстановяване и укрепване на имунната система. В този ден от седмицата е най-добре да се ядат жълти зеленчуци, плодове и подправки. Те ще имат благоприятен ефект върху емоционалния фон, ще помогнат за възстановяване на енергията и ще изострят предчувствията. Освен това, жълтите храни могат да привлекат финансово изобилие. За тези цели се използват: черен пипер, ряпа, тиквички, тиква, пъпеш, ананас, както и куркума, морски зърнастец, планинска пепел.
© Actualno.com

Публикувана на
10 Март 2023 година