Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Нямаха вид на закъсали финансово!“, чудят се в Труд на лекарката и на мъжа й ефрейтор, трафиканти на мигранти

Изненадани сме в селото от случилото се, семействата и на тримата са кротки и възпитани хора, коментира кметът на с. Труд Красимир Минков скандала с тримата задържани за трафик на мигранти. Сред тях е и бременната в 7-ия месец лекарка Ирена Персенска.
40-годишният ефрейтор от авиобаза Граф Игнатиево Димитър Динчев, бременната му приятелка д-р Ирена Персенска и 25-годишният Георги Божиков бяха задържани в петък край Хасково да превозват с автомобил четирима мигранти. Д-р Персенска бе освободена по-късно под парична гаранция от 5000 лева заради състоянието й.
Новината бързо се разнесе из Труд. Хората там са изумени. "Нямаха вид на закъсали финансов Искали са да изкарат бързи пари.", коментираха те. Недоумяват защо на ефрейтор Динчев и на д-р Персенска им е трябвало въобще да се захващат с такова нещо. Те изглеждали младо семейство с възможности. Живеели от известно време в дома на родителите на Димитър в с. Труд. Къщата е голяма и хубава, на два етажа, в нея били и младите, и старите. Пред дома имало два автомобила.
39-годишната лекарка работи в Отделението по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ "Пловдив", а ефрейтора в поделението в Графа.
Ирена живеела преди години в село Труд, където родителите й имали къща. Преди 15 години обаче се преместили в Пловдив. Баща й също бил лекар.
Митко работил в поделението в съседното село Граф Игнатиево. Като малък бил с буен нрав, но скоро се превърнал в улегнал мъж.
В селото най-много се тревожат как семейството на 25-годишния Георги ще преживее случилото се. Той бил работник в Стъкларския завод в Пловдив. Живее с родителите си в Труд, като семейството е с по-скромни възможности, но били кротки и работливи хора. Майка му Веселина обяви Георги за изчезнал във фейсбук вчера вечерта и молеше за помощ, след като синът й не се прибрал в петък след денонощна смяна.

Публикувана на
15 Март 2023 година