Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Пловдивска просякиня моли за по левче пред Кауфланд, пазарува си и си тръгва с „Мазда“

Пловдивчанин остана изненадан от поведението на своя съгражданка, на което станал свидетел пред голям магазин в града, пише Глас нюз бг. Росен Д. разказва, че видял млада жена, която молила за по "левче" влизащите в магазина. Събирала и стотинките, които оставали в пазарските колички по паркинга.
Росен Д. подчертава, че пловдивчанката не била от малцинствен произход и видимо била облечена прилично. "Вчера - 13 март 2023 година, при влизане в "Кауфланд" на "Пещерско шосе" до магазин "Лидъл", забелязах млада жена на видима възраст около 30 години да проси. Жената не беше от ромски произход, беше облечена със спортен клин и маратонки "Найк".Беше доста пъргава и имаше спортно телосложение. Ходеше при всеки влизащ в магазина и молеше за левче, на останалите им взимаше празните колички и взимаше 50 стотинки от тях.
Поведението учудило мъжа, който решил да я наблюдава. Той споделя, че за час тя не престанала да "проси". След това със събраните пари влязла в магазина, където си купила храна.
"Просто нямам думи, колко може някои хора да бъдат изобретателни и вместо в трудоспособна възраст да работят 8 часа. За един час (( магазина и молеше за левче, на останалите им взимаше празните колички и взимаше 50 стотинки от тях.
Спрях се и я наблюдавах. Просеше около час, след което влезe в магазина и с изпросените пари напълни пълна чанта с хранителни продукти! След това се качи в лек автомобил "Мазда" и отпраши в някаква посока.
Просто нямам думи колко може някои хора да бъдат изобретателни и вместо в трудоспособна възраст да работят 8 часа за един час спечелиха толкова, колкото някои хора за ден!"

Публикувана на
16 Март 2023 година