Новина от категория България
Архив на публикациите

Бойко Борисов съвсем ще ококори Цветанка Ризова, празен чек не подписвал

„Изведнъж една буря се разрази и отнесе финансите на държавата. Това, което се е случило, е, че служебното правителство предлага законодателни мерки. Ако на 6 - 7 април има парламент, ние ще получим проектобюджета.“ Това каза Бойко Борисов в Силистра.
"Защо задължително трябва да има правителство? Нито една партия, съмнявайки се, че пак ще отидем на избори, няма да гласува тези промени. След войната в Украйна няма руски туристи. Цяло лято вадиха бомби и какво ли не. Нашите телевизии казваха на чужденците: "Ако искате да срещнете бомба, елате в България". Сега има предупреждение за фалит, ако няма правителство, ще има реален фалит", каза той.
"Асен Василев каза, че при ГЕРБ фискалният резерв бил 8 нещо, а той го оставил 12 и нещо. Обаче сега 3 млрд. липсват. Фискалният резерв се пълни със заеми с високи лихви", посочи лидерът на ГЕРБ.
"Фискалният резерв ще изтънее още. Ако ние, победим, аз знам как. Техният лозунг е "Има как". Кога употребяваваме този израз. Когато нещо не може да се направи и отговорът е "Има как", тоест по втория начин. Аз знам как", заяви водачът на листата на ГЕРБ в Пловдив.
"Разбираме, че има чадъри от правителството на Радев за стотици милиони. Това каза Асен Василев при Цветанка Ризова", допълни той.
Няколко пъти изтъкна, че интервюто на Асен Василев при Цветанка Ризова е било с услужливо подбрани въпроси и не го е питала други по-важни въпроси, като например защо правителството му е изтеглило поредния заем: "Айде, ние бяхме лоши, ясно, но този, който ги извади от никъде и ги направи министри и са управлявали общо 360 дни? Не им стигнало времето. Казват, че хората били по-добре. Той или не ходи на магазин, или се движи и със служебна кола и не знае колко струват дизела и бензина. Това, което разбирам от него, е че служебното правителство граби и прави чадъри. Било като правителство на ГЕРБ".
"Казват, че някой иска да открадне парите. Ама те свършиха. Кой ще ги открадне? Радев? А кой ви направи вас? Радев. И как му се отблагодарявате. Само вие сте светците с "Джемкорп" и всичко, което разбрахме. Сега пускате друг слух - независимо кой е първи и втори, някъде отвътре щели да ме наведат и да подкрепим правителство на малцинство без да участваме, за да могат да довършат кражбата", обясни той. И заяви категорично, че "празен чек не подписва". блиц

Публикувана на
16 Март 2023 година