Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Модел убеди клетник да не се самоубива

Аржентинският модел Заира Нара, сестра на Уанда Нара, е извършила изключително благороден подвиг, след като е съумяла да разубеди непознат мъж да се самоубие, като скочи от мост.
Случката е от нощта на вторник срещу сряда, когато Нара карала автомобила си в компанията на нейна приятелка. Когато се озовали на моста в околностите на Буенос Айрес, тя забелязала, че някакъв мъж е прескочил предпазните ограждения и обмисля да скочи.
В едно от местните издания 34-годишната Нара разказа, че мъжът веднага я разпознал.
„Помислих си, че ако ме види, бих могла да отместя фокуса му от намерението да скочи“, сподели моделът.
Първоначално приятелката ѝ е тази, която поема инициативата, казвайки на мъжа, че ако скочи, само ще се нарани, но няма да умре. В този момент той погледнал към тях и очите му се спрели на модела.
„Ти си Заира Нара!“, възкликнал непознатият, чието име било Гонзало.
Помолих го да поговорим, но да се премести оттам. Той обаче отказа и още веднъж заплаши, че ще скочи. Обясни ми, че е затънал в дългове и не вижда смисъл да живее повече. Помолих го отново да поговорим. После му казах същото като моята приятелка – че ако скочи, ще свърши в болница, а няма да е извършил самоубийство, разказа за случката Заира Нара.
След още няколко опита от нейна страна, мъжът най-сетне сякаш се съгласява, че няма да постигне нищо, ако скочи. С известно колебание, Гонсало се отказва от идеята си за самоубийство и се връща откъм безопасната страна на моста.
Самата Заира Нара коментира, че за първи път в живота си попада в такава ситуация, в която някой иска да посегне на собствения си живот.
„Каза ми, че има много дългове, които не може да плати, понеже е безработен“, разказа още Нара.блиц

Публикувана на
17 Март 2023 година