Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ген. Янев с тежката артилерия за 2 април в Пловдив

„Двама генерали, полковник, знаещ 2 и 200 финансист като Търновалийски, топ мениджъри на фирми, учителка, лекар, студент, майка…като им гледам кандидат-депутатите на военен език това се казва „тежка артилерия“. Такава листа са сформирали от „Български възход“ за 2 април в Пловдив!“, възкликна офицерът от запаса Стефанов в препълнената зала с пловдивчани, дошли на среща с „хвърковатата предизборна чета“ на генерал Стефан Янев.
Динко ПЕТКОВ

Катя КАЗАКОВА
„Не съм партиец. Симпатизант съм. Защото „Български възход“ не е свързана със статутквото. Вярно, има познати имена в листата й, но те са точно тези, които не са съгласни да им дърпат юздите от партийните централи. Влезли са в политиката не за да бъдат послушковци. Ето, да вземем Търновалийски, можеше да е най-близко до Корнелия. Напусна я, обаче. Не се съгласи да е сред пуделите й. Има си позиция.“, коментира счетоводителката Близнакова, уточнявайки, че доскоро е членувала в партия, декларираща, че е дясна, а на практика е била в коалиция с БСП.
Самият Търновалийски, който е на второ място в листата за Пловдив, обяви, че „Български възход“ го е привлякла с това, че единствена е наложила диалога като начин за поведение в предишния парламент. „Партията е млада формация, но заслужено може да носи званието „Държавотворна сила“. Приоритет за нея са държавните интереси. Няма да чуете от нито един от нас думи на омраза и мъст, защото всички ни вълнува как най-после в България ще успеем да се обединим, независимо от различията ни!“, категоричен е известният финансист.
За генерал Стефан Янев са добра поличба 15-те стръка здравец, какъвто е номерът на партийната бюлетина, които преди срещата му е дала кметицата на родното му село Поповица. „Аз се чувствам пловдивчанин. Живял съм в този град!“, уточни той. Припомни какво е постигнала партията в доскорошния парламент: „Дадохме послания, че сме в състояние да съставим правителство. Бяхме тези, които върнахме забравената от депутатите дума „диалог“. Сега предизборно всички партии започнаха да говорят за диалог. Търсехме практически решения. Като партия нямаме минало. Свързват ни с бъдещето на България. Време е да гласуваме с разум. А не, както досега, Деня за размисъл да бъде не ден преди изборите, а ден след тях. Тогава негодуваме недоволни, вече размислили. Време е да гласуваме за България, за нейното бъдеще, а не за бъдещето на партиите. Това е причината логото ни за тези избори да е „Разум за България“.
Пред пловдивчани той призна, че има само една червена линия за „Български възход“ – националните интереси. Допълвайки: “Ще работим с всеки, който е за това!“.
„1. Сигурност, всеки да може да се рзвива в своята област 2. Справедливост. 3. Благоденствие. Тези три са приоритетите на „Български възход“. Още от сега ген. Янев декларира, че в новото Народно събрание парламентарната група на партията ще работи за: Коалиционно споразумение за избора на редовно правителство: Обяснявайки , че експертното правителство не е работещ вариант, няма да е ясно кой носи отговорност.“.
Ръкопляскания в залата предизвикаха думите му, че партия „Български възход“ очаква сърцати хора в редовете си.
Коментари на присъстващи на срещата:
Д-р Атанас Баташки:
Не съм член на партия „Български възход”. Но тук се поставят важни и актуални за страната въпроси. Посланията на партията ми харесват. Като част от сдружение „Алтернатива за Пловдив”, смятам, че това, което ген. Янев казва, е адекватно за ситуацията в момента в държавата. Освен това тук има изтъкнати личности, като Георги Търновалийски, с когото се познаваме и сме работили дълго време. И няма как да не подкрепя човек като него. Аз не съм член на БСП повече от половин година. Продължавам да твърдя, че управлението на Корнелия Нинова не води към нищо добро и закопава партията все повече.
Инж. Петър Попов, шеф на „Пловдивинвест"
Не съм член на „Български възход”. Тук съм като един обикновен гражданин. Следя програмата и дейността на тази партия. Допада ми, че в това време на вражда, омраза и разделение дава най-позитивните сигнали за един нормален диалог. На хората вече им омръзна това постоянно противопоставяне.
Очакванията са на 2 април „хвърковата чета“ на ген. Янев да удвои резултатите си. Нямало да е изненада, ако се поститнат 10 процента от гласовете на избирателите.

Публикувана на
18 Март 2023 година