Новина от категория България
Архив на публикациите

„Обичаше живота, но…“

Обичаше живота, но въпреки това сам отне живота си. Въпрос на жест е. Всеки един артист в България в някакъв момент се чувства незначителен в това общество. Няма уважение, респект и прегръдка от обществото. Каква държава сме, когато актьор играе над 20 пъти в месеца, 20 години е в един театър и решава да сложи край на живота си, като взема 820 лева чисто. Може би дъха не стига...
Това каза в ефира на БиТиВи Касиел Ноа Ашер. Тя дава идеята да се направи филм за покойния Йосиф Шамли. Актьорът сложи край на живота си през 2019 г.
Премиерата на филма, посветен на него, "Войник на съдбата" е след 3 дни в кино "Люмиер". В лентата, която е по идея на Касиел Ноа Ашер, участват Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Владо Пенев и много други.
"Събуждал ме е в посред нощ, за да ми разкаже виц. Още пазя съобщенията си от него. Беше ми трудно, но приех решението му да сложи край на живота си. Нямам право да го съдя", каза актьорът Роберт Янакиев.
Двамата с Йосиф са супер близки. Запознават се преди много години, когато Шамли е първи курс. Изграждат силна връзка след снимките на "Под прикритие". Именно на снимачната площадка се засилва приятелството им.
"Имаше адски тежък живот, сутрин кара децата на училище, после на репетиции, после на дублаж, после на запис и накрая на представление. Какво е това?", чуди се Владо Карамазов. /хотарена

Публикувана на
19 Март 2023 година