Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Възрастен гей обран от двама непълнолетни в дома си

Двама непълнолетни задигнаха общо 615 лева от апартамента на мъж с хомосексуални наклонности в Пловдив. Случката е от 5 март 2022г. като по това време крадците са били непълнолетни.
Живеел сам под наем в апартамент в Пловдив. Имал профил в мобилното приложение, чрез което се запознавал с различни мъже с цел секс. Единият от непълнолетните също ползвал въпросното приложение.
На 5 март вечерта двамата разговаряли относно сексуалните си предпочитания, като той споделил, че имал „терен“, където могат още тази вечер да се видят. Непълнолетният му отговорил, че в момента бил с още един негов приятел, а нетърпеливият за ласки домакин поканил и двамата в жилището си.
В апартамента тримата започнали взаимно да се опипват след което се прехвърлили в спалнята. В този момент единият сграбчил за врата възрастния, затиснал му краката и го попитал: „Къде са парите?“ Получил удар в лицето и заплаха да казва къде са парите, в противен случай щели да го пребият в дома му и никой нямало да го намери. През това време другият тършувал из стаята. Тогава им казал, че в джоба на якето си имал 15 лева. От хартиен плик, в секция в хола пък взели 520 лева, а от портфейла на домакина си отнели и още 80 лева.Заплашили жертвата си реди да си тръгнат, че ако се оплаче в полицията щели да се върнат.
Малко по-късно обраниният подал сигнал в Първо Районно. Първоначално го било срам да разкрие хомосексуалните си наклонности, поради което разказал различна версия защо бил допуснал двамата нападатели в дома си, но впоследствие признал.
На 9 март нападателите били заловени и признали вината си, като получили по 6 месеца условна присъда от Пловдивския районния съд. При последвалото обжалване в Окръжен съд, магистратите намалили наказанията им на 8 месеца пробация за всеки от тях.блиц

Публикувана на
19 Март 2023 година