Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Заплашват с убийство адвокат Левашки

Известният пловдивски адвокат Стефан Левашки е бил нападнат докато разхожда кучето си. Инцидентът е станал днес.
"Тази сутрин около 6.30 ч. поемаме с кучето ми Ринго на обичайната разходка. Пусто е в неделната утрин и аз го пускам отвързан да потича в междублоковите пространства. Забелязвам с периферното си зрение отново младия мъж, който преди известно време ни нападна, да храни котки. Ние преминаваме на около 100 метра от тях и си продължаваме по пътя. В момента, в който сме в безистена на един блок, от където винаги преминаваме на път към кучешката поляна, чувам крясъци зад гърба си и току до мен се разбива стъклен буркан. Обръщам се и виждам агресивния млад мъж, който крещи по мен, че предния път ни се е разминало, но сега ще убие и мен и кучето ми. Аз се опитвам да го успокоя и го питам какво иска, вместо отговор той изритва два пъти кучето ми, което изквичава и избягва нанякъде. Опитвам се да тръгна да го търся, но получавам удар в гърба от хвърлен по мен голям камък", разказа адв. Левашки.
Нападателят продължил да върви след него и да се заканва, че ще го убие. Крещял, че той живеел в този квартал и че адвокатът нямал право да преминава с кучето си от там.
"Цял живот съм работил с агресивни хора, смятам, че имам изграден някакъв подход, за това запазвам относително спокойствие и го питам как аджеба да стигна до кучешката площадка, без да премина през квартала. Вместо отговор той награби голям камък вдигна го над главата си и заяви, че ще ми размаже черепа. Този път наистина се уплаших, няма никой наоколо, човекът агресира все повече, а и определено е много по-млад и в по-добра физическа форма от мене. Едвам се измъкнах…", коментира преживения ужас адв. Левашки.
Подал жалба в полицията, която е само на 300 метра от местопроизшествието.
"Случих на много разбран и интелигентен млад полицай, който прояви разбиране и обеща да си свърши работата. Слава Богу, Ринго е интелигентно животно и се бе прибрал сам вкъщи, но е много уплашен и се е свил в ъгъла. Не знам какво става, но е страшно вече. Пиша това тук и защото едва ли аз съм единствения нападан от този психически нездрав човек, от полицията призоваха ако има и други пострадали да подадат жалби, докато не е станало късно", завършва поста си.марица

Публикувана на
19 Март 2023 година