Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Възстановяват маршрутите на градските автобуси по бул. „Хаджи Димитър“

Маршрутите на автобусите по линии №12, 26, 29 и 222 от градския транспорт, които бяха променени заради ремонтана южното платно на бул. „Хаджи Димитър“, се възстановяват от 21 март (вторник).
Това става възможно, след като от събота по булеварда е въведена нова временна организация – и в двете пътни платна се извършва еднопосочно движение, но само в лявата лента. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ напомнят, че докато от южната страна не бъдат изградени тротоари, дясната лента остава затворена, за да се гарантира безопасното придвижване на пешеходците. В лявата лента ще се осъществява автомобилният трафик и в северното платно, тъй като в дясната започва подмяна на водопроводни тръби.
Ето откъде точно ще минават от утре 4-те автобусни линии:
Линия№12(ИЗК „Марица” – кв. „Христо Смирненски”): бул. „Христо Ботев“, направо по лявата лента на северното платно на бул. „Хаджи Димитър“ , надясно по ул. „Царевец“ , наляво по ул. „Солунска“ и по маршрута,утвърден с общинската транспортна схема.
В обратна посока: ул. „Солунска“, надясно по ул. „Царевец“, наляво по лявата лента на южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ и по маршрута,утвърден с общинската транспортна схема..
Линия№26(кв. „Изгрев” – кв. „Христо Смирненски”): бул. „Христо Ботев“, направо по лявата лента на северното платно ул. „Хаджи Димитър“, надясно по ул. „Царевец“, наляво по ул. „Солунска“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема..
В обратна посока: ул. „Солунска“, надясно по ул. „Царевец“, наляво по лявата лента на южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ и по маршрута,утвърден с общинската транспортна схема.
Линия№29(ЖР „Тракия” – кв. „Христо Смирненски“): бул. „Христо Ботев“, направо по лявата лента на северното платно на бул. „Хаджи Димитър“ , надясно по ул. „Царевец“, наляво по северното платно на ул. „Солунска“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.
В обратна посока: ул. „Солунска“, надясно по ул. „Царевец“, наляво по лявата лента на южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.
Линия№222(ПУ „Паисий Хилендарски“ – кв. „Прослав“): бул. „Христо Ботев“, направо по лявата лента на северното платно на бул. „Хаджи Димитър“, надясно по ул. „Царевец“и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.
В обратна посока: ул. „Царевец“, наляво по лявата лента на южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

Публикувана на
20 Март 2023 година